Gemeente Stadskanaal

Gemeentegids 2009

De uitgever van de gemeentegids 2009, De Kleine Media, is van start gegaan met de voorbereidingen voor de nieuwe gids. Organisaties, instellingen, verenigingen en anderen die in de gids vermeld staan worden benaderd door De Kleine media voor controle van hun gegevens. De nieuwe gemeentegids komt uit in februari 2009.

Vijvers wijk De Hagen en Wielewaalhof

Bij de afdeling milieu zijn er de afgelopen week meerdere meldingen binnengekomen over stank en dode vissen in de vijvers in de wijk De Hagen en aan de Wielewaalhof. De eerste klachten kwamen binnen op maandag 27 oktober. De gemeente probeert het probleem zo snel mogelijk te verhelpen. De stuw aan de Navolaan is vorige week verlaagd om vers zuurstofrijk water uit het Stadskanaal toe te voegen. Dit bleek vrijdag niet voldoende te zijn. Samen met het Waterschap is toen besloten het waterpijl van het Stadskanaal tijdelijk met circa 30 centimeter te verhogen, om de doorstroming te verbeteren.

Gewijzigde openingstijden

De balie van Bouw, Milieu en Bijzondere wetten in het publieksbureau is donderdag 6 november 2008 vanaf 15.00 uur gesloten wegens een personeelsbijeenkomst.

Vergaderingen

Raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert op maandag 10 november 2008. De vergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de raad te bezoeken.

Op de agenda staat:
Besluitvorming met debat:

* Begroting 2009

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis en kunt u bekijken en/of downloaden vanaf de website van de gemeente.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering, T (0599) 631 409 of E griffie@stadskanaal.nl. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Vergadering Commissie Wmo

De Commissie Wmo vergadert op dinsdag 11 november 2008. De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in vergaderkamer 5. U wordt van harte uitgenodigd om de vergadering van de commissie te bezoeken.

Op de agenda staat:

* Beleidsplan Wmo 2008-2011 Jong én oud: Samen sterk in Stadskanaal
* Reactienota Wmo beleidsplan 2008-2011 Jong én oud: Samen sterk in Stadskanaal

De vergaderstukken liggen ter inzage in het publieksbureau in het gemeentehuis.

Inspreken tijdens de vergadering is mogelijk. U kunt dit melden bij de griffie tot één uur voor aanvang van de vergadering, T (0599) 631 409 of E griffie@stadskanaal.nl. Inspreken is uw mening geven over het onderwerp, als uw belangen of de belangen van uw organisatie in het geding zijn.

Commissie rechtsbescherming

De commissie rechtsbescherming vergadert op dinsdag 11 november 2008 en begint om 19.20 uur.

Op de agenda staat:
Bezwaarschrift van de heer A.H. Baars en mevrouw E.M. Baars-Drent tegen het besluit van burgemeester en wethouders, waarbij aan de heer R. Koopman een ontheffing met voorschriften is verleend voor het gebruik van een gaskanon (knalapparaat), ten behoeve van het verjagen van kraaien. De ontheffing is voor onbepaalde tijd verleend.

De stukken, behorende bij deze agenda, liggen ter inzage in het publieksbureau in de hal van het gemeentehuis.

Informatieavond reconstructie kruisingen N366 met Van Boekerenweg en Onstwedderweg

De provincie Groningen en de gemeente Stadskanaal hebben plannen om de kruising van de N366 (de wegverbinding Veendam-Stadskanaal-Ter Apel) met de Van Boekerenweg ongelijkvloers te maken en de aansluiting van de Onstwedderweg op de N366 te verwijderen. U bent van harte uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst op 12 november 2008.

De provinciale weg Veendam - Stadskanaal - Ter Apel (N366) is een belangrijke verbinding in het Veenkoloniale gebied. Deze route kenmerkt zich door een aantal knelpunten op het gebied van de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling. De provincie en de gemeenten willen die situatie verbeteren.

De provincie heeft inmiddels twee onveilige kruisingen bij Alteveer en Stadskanaal ongelijkvloers gemaakt. Tevens is de weg voorzien van belijning die hoort bij een moderne autoweg. Deze aanpak is het begin van de verbeteringswerkzaamheden.

Als volgende projecten staan de ombouw tot ongelijkvloerse kruising van de N366 met de van Boekerenweg en het verwijderen van de aansluiting op de Onstwedderweg met de N366 op stapel.

Graag willen wij u informeren over deze plannen. U bent dan ook van harte uitgenodigd om de informatiebijeenkomst op 12 november om 20.00 uur in het gemeentehuis te bezoeken. De inloop is vanaf 19.30 uur.

Oproep voor reünie Parkheem

Zorgcentrum Parkheem bestaat 50 jaar. In verband met dit jubileum is er een feestweek van 24 tot en met 29 november 2008. De feestweek wordt geopend door burgemeester Stavast. Parkheem is van 1958 tot 1991 gemeentelijk geweest en is daarna geprivatiseerd. In 2000 is Parkheem samengegaan met de Zorggroep Zuid Groningen en dit werd in 2004 Zorggroep Meander.

De laatste dag van de feestweek, 29 november, staat in het teken van een reünie. Hebt u ooit in Parkheem gewerkt of anderszins affiniteit gehad met het verzorgingshuis, geef u dan op voor de reünie. Dit kunt u doen door te bellen met de receptie, T (0599) 482 100 of te mailen naar parkheem50jaar@live.nl.

Bouwplannen

Wie bouwplannen heeft, moet (meestal) een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente publiceert alle ingekomen aanvragen. Zo kan iedereen op tijd op de hoogte zijn over wie van plan is te gaan bouwen of verbouwen. De beslissingstermijn voor een lichte bouwvergunning is zes weken en voor een reguliere bouwvergunning twaalf weken. Alleen tegen een verleende vergunning kan door belanghebbenden bezwaar gemaakt worden, dus niet tegen een aanvraag.

In de periode van 23 oktober tot 31 oktober 2008 zijn de volgende aanvragen om een vergunning ingediend.

Stadskanaal

* Semsstraat 20, het bouwen van een woning en garage, d.d. 24 oktober

* Dalweg 8, het verwijderen en afvoeren van asbesthoudende golfplaten op het dak van de jongveestal, d.d. 24 oktober
* Tinnegieter 44, het wijzigen van de situatie, d.d. 27 oktober
* Geert Teisplein 3, het veranderen van een buitengevel van het theater, d.d. 27 oktober

* Burgemeester van Sevenhovenstraat 40, het uitbreiden van een woning, d.d. 27 oktober

* Unikenkade 15, het uitbreiden van een bedrijfsloods, d.d. 27 oktober

* Loodzetter 3, het plaatsen van een dubbelzijdige reclamezuil, d.d. 29 oktober

* Veenmosweg 11, het verbouwen van een woning, d.d. 30 oktober
* Stelmaker 32, het bouwen van een nieuwe woning (gewijzigde aanvraag), d.d. 30 oktober

Musselkanaal

* Weigeliastraat 25, het bouwen van een woning, d.d. 24 oktober

De rayonarchitect van de welstandscommissie komt op de dinsdag van alle even weken om 10.00 uur. Deze bijeenkomsten zijn openbaar. Belanghebbenden kunnen zich melden bij de receptie.

De uitslag van het welstandsadvies is op de oneven weken op maandag van 16.00 tot 17.00 uur op te vragen bij de heer J. de Vries, T (0599) 631 436.

Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Openbare registers bouwplannen

Wilt u weten welke bouwplannen actueel zijn of hoe het staat met de aanvraag van een bepaalde bouwvergunning? In het gemeentehuis bij de balie van bouw, milieu en bijzondere wetten zijn registers ingericht die voor een ieder in te zien zijn.

Verleende bouwvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij, onder gebruikmaking van een ontheffing artikel 3.23, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening, bouwvergunning hebben verleend aan:

Alteveer

* Stichting Astronomisch Onderzoek in Nederland (ASTRON) in Dwingelo, voor het bouwen van een LOFAR geo-station op het perceel plaatselijk bekend als Barkelazwet ongenummerd, kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie R, nummer 1653, d.d. 31 oktober 2008

Belanghebbenden kunnen, binnen een termijn van zes weken na datum van vergunningverlening, een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Meer informatie: de heer J. Post, T (0599) 631 434.

Wet milieubeheer

In het publieksbureau van de gemeente Stadskanaal ligt vanaf heden ter inzage melding op basis van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:
* Maatschap De Vries, Unikenstraat 47 te Stadskanaal, inzake het oprichten van een inrichting (foliebassin) aan de Unikenstraat ong. in Stadskanaal.

Opgemerkt wordt dat de publicatie van deze melding (artikel 8.40) slechts een wettelijk verplichte bekendmaking inhoudt. Van de melding zelf kan kennis worden genomen in het gemeentehuis tot en met 17 december 2008.

Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal maken bekend dat zij het voornemen hebben ontheffing te verlenen aan:
* De heer T. Siepel, voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit, op het perceel plaatselijk bekend als Telefoonweg 14 in Musselkanaal.

Ontheffing wordt gevraagd volgens artikel 3.22, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro). De stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij het team bouw, milieu en bijzondere wetten, Raadhuisplein 1 in Stadskanaal.

Rectificatie:
In de publicatie van woensdag 15 oktober 2008 van de openbare kennisgeving, vrijstellingsbesluit en concept-bouwbeschikking is geen plaatselijke aanduiding opgenomen bij:

* De aanvraag van de heer H. Strating, voor het oprichten van een pool-, biljart- en dartcentrum, op het perceel kadastraal bekend gemeente Onstwedde, sectie B, nr 10121 in Stadskanaal. De plaatselijke aanduiding behoort te zijn Navolaan ongenummerd.

Kapvergunningen

Op 4 november 2008 zijn de volgende kapvergunningen verleend.

Stadskanaal

* Tammingaborg 22, 1 boom

* Cederhage 45, 1 boom

* Heusdenlaan 18, 4 bomen

* Sperwerhorst 5, 1 boom

* Postkade 22, 1 boom

Musselkanaal

* Korenstraat 31, 1 boom

Bezwaren tegen deze besluiten kunnen, uitsluitend schriftelijk, binnen een termijn van zes weken na de datum van vergunningverlening, bij burgemeester en wethouders worden ingediend.

* 05 november 2008