Blue Fox Enterprises N.V.

PERSBERICHT

Trading update Blue Fox Enterprises N.V.

Vianen, 5 november 2008.

Blue Fox stelt verwachtingen 2008 bij en zet in op stand alone scenario


* Omzet bedraagt ¤ 8,5 miljoen over de eerste negen maanden van 2008, ¤ 1,2 miljoen lager dan in dezelfde periode vorig jaar.


* Bedrijfsresultaat ¤ 0,9 miljoen negatief (eerste negen maanden 2007: ¤ 1,2 miljoen negatief).


* Gesprekken met diverse potentiële partners voor mogelijkheden op middellange termijn.


* Focus op zelfstandig voortbestaan met versteviging kapitaalstructuur.

Toekomstscenario's
In het kader van het tweesporen beleid met betrekking tot de toekomstscenario's heeft Blue Fox Enterprises intensieve gesprekken gevoerd met verschillende potentiële strategische en financiële partners. Dit heeft tot een aantal mogelijkheden geleid welke onderzocht worden op haalbaarheid op middellange termijn. Thans ligt de focus op een zelfstandig voortbestaan van Blue Fox en de mogelijkheden voor versteviging van de kapitaalstructuur. Door tegenvallende resultaten in Nedgraphics, met name in het derde kwartaal, waarop onder meer de globale economische situatie haar stempel heeft gedrukt, zal Blue Fox ook in de tweede helft van 2008 nog niet cash flow positief zijn.

Ontwikkelingen eerste negen maanden
De eerste negen maanden van het jaar zijn voornamelijk gericht geweest op de desinvestering van Porini en de daaropvolgende reductie van de holdingkosten. Inmiddels is Porini verkocht en zijn de holdingkosten op een niveau gebracht dat beter past bij de omvang van de onderneming.

Gecorrigeerd voor afgeronde desinvesteringen is de omzet over de eerste negen maanden met ¤ 1,2 miljoen gedaald tot ¤8,5 miljoen (eerste negen maanden 2007: ¤ 9,7 miljoen). Nedgraphics, de grootste werkmaatschappij van Blue Fox, heeft een wisselvallige negen maanden achter de rug. De omzetdaling werd mede door de gevolgen van de financiële crisis en ontwikkelingen op de Aziatische en Oost-Europese markt veroorzaakt.

Door de structurele verlaging van de kostenbasis zijn de operationele kosten ¤ 1,5 miljoen lager dan vorig jaar en is het bedrijfsresultaat met ¤ 0,3 miljoen verbeterd tot ¤0,9 miljoen negatief (eerste negen maanden 2007: ¤1,2 miljoen negatief). Met name door het boekverlies op Porini komt het nettoresultaat uit op ¤ 4,5 miljoen negatief (eerste negen maanden van 2007: ¤ 5.0 miljoen positief, door de in die periode gerealiseerde boekwinsten op verkoop van deelnemingen).

Verwachtingen geheel 2008
Alhoewel Nedgraphics cash flow positief is, zal dit vanwege de tegenvallende resultaten in met name het derde kwartaal, naar verwachting dit jaar onvoldoende zijn om ook de volledige holding kosten te dragen. Derhalve zal Blue Fox ook in de tweede helft van 2008 nog niet cash flow positief zijn.