Provincie Noord-Holland

Datum

5-11-2008

Onderwerp

A.Ph. Hertog waarnemend burgemeester gemeente Purmerend


De commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, mr. H.C.J.L. Borghouts, heeft in overeenstemming met de fractievoorzitters van de gemeente Purmerend, besloten mr. A.Ph. Hertog te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Purmerend. De fractievoorzitters hebben unaniem ingestemd met de benoeming.

De vorige burgemeester, de heer L. Verbeek, heeft per 1 november 2008 zijn functie neergelegd omdat hij per genoemde datum benoemd werd tot commissaris van de Koningin in de provincie Flevoland. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester zal worden gestart. De invulling van de burgemeestersvacature zal ruim een half jaar in beslag nemen. Het is beleid van de commissaris van de Koningin in dergelijke omstandigheden een waarnemend burgemeester te benoemen.

De heer Hertog was van januari 2007 tot maart 2008 waarnemend burgemeester van Bergen (NH). Daarvoor was hij burgemeester van Haarlemmermeer (2003-2006) en Velsen (1995-2003). Hij is lid van de VVD en 61 jaar.
De nieuwe waarnemend burgemeester treedt per 10 november 2008 in functie.