Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Maarssen, 5 november 2008

Duyvis introduceert nieuwe pindasoort met
gewijzigde vetsamenstelling

Heerlijk van smaak en extra knapperig

Pinda s zijn niet alleen lekker maar bevatten van nature waardevolle voedingsstoffen. Zo zijn pinda s een bron van vitamines B en E, goede onverzadigde vetten en mineralen. En nu wordt het nog aantrekkelijker om Duyvis pinda s te eten: Duyvis introduceert namelijk een nieuwe pindasoort. De nieuwe pinda van Duyvis is nog knapperiger en daardoor nog lekkerder. Consumenten hebben de nieuwe Duyvis pinda geproefd en deze wordt beter gewaardeerd op zowel krokantheid als smaak.* Daarnaast heeft de nieuwe pinda een gewijzigde vetsamenstelling. Diëtiste Nicoline Duinker: Naast het positieve aspect dat pinda s veel goede voedingsstoffen bevatten heeft de nieuwe pindasoort een extra positieve eigenschap: de vetsamenstelling is anders dan bij de normale pinda . Hij bevat 20% minder slechte (verzadigde) vetten en heeft meer goede (onverzadigde) vetten. Hiermee is de nieuwe Duyvis pinda met recht de koning der pinda s te noemen.

Nicoline Duinker is blij met de nieuwe pindasoort van Duyvis: De pinda wordt veelal gezien als een ongezonde snack. En dat terwijl de pinda een mooi natuurlijk product is, rijk aan vitaminen, mineralen, eiwit, voedingsvezel en goede onverzadigde vetten. De nieuwe pindasoort bevat meer goede (onverzadigde) vetten en deze kunnen het cholesterolgehalte verlagen en het risico op hart- en vaatziekten verkleinen. Voor mij staat de pinda hiermee in een nog positiever daglicht en kan ik deze meer verantwoorde pinda aan iedereen aanbevelen.

Nieuwe pinda
De nieuwe Duyvis pinda is vanaf begin november te koop in de meeste supermarkten. De pinda is verkrijgbaar in de varianten Gezouten, Ongezouten en Dry Roasted.

*bron: Ivomar onderzoek, Februari 2008

Klik op het beeld voor hoge resolutie
Over Duyvis/PepsiCo International
Duyvis is een van de merken die onder de paraplu van PepsiCo International op de markt wordt gebracht. PepsiCo International is onderdeel van PepsiCo, het tweede voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. Met een omzet van 39 miljard dollar is PepsiCo met 185.000 mensen actief in meer dan 200 landen. PepsiCo International is verantwoordelijk voor alle activiteiten van PepsiCo buiten de Verenigde Staten. Bij PepsiCo International in de Benelux werken ongeveer 1750 medewerkers die alle actief zijn in de segmenten dranken, hartige tussendoortjes en ontbijtgranen. In die segmenten voert PepsiCo merken als Pepsi Cola, 7-up (frisdranken), Tropicana (vruchtensappen), Gatorade (sportdranken), Lay s, Smiths, Doritos, Cheetos, Snack-a-Jacks, Duyvis (hartige tussendoortjes) en Quaker HO Havermout en Cruesli (ontbijtgranen).


- Einde bericht -

Noot aan de redactie (