Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Internationale modeketen WE verlengt contract met netwerkleverancier Interoute

WE gaat in alle vestigingen binnen Europa pin betalingen over IP implementeren

Schiphol-Rijk, 5 november 2008 Interoute, eigenaar en beheerder van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data, heeft in oktober de overeenkomst met modeketen WE met drie jaar verlengd. WE is sinds 2004 klant van Interoute. Onder de hernieuwde overeenkomst verbindt Interoute alle nationale - en internationale winkels en kantoren van WE. Ook is na een succesvolle test in Nederland besloten om pin betalingen via het IPVPN-netwerk van Interoute te gaan implementeren voor al zijn winkel vestigingen in Europa. In Nederland en België heeft deze rollout al plaats gevonden.

Het Europese netwerk dat Interoute vier jaar geleden opleverde aan WE verbindt meer dan 230 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland en vijf kantoren met het hoofdkantoor van WE in Utrecht. Naast de bedrijfskritische applicaties die over het netwerk lopen is ook het nieuwe kassasysteem de afgelopen jaren in gebruik genomen en via het Interoute netwerk verbonden met het hoofdkantoor in Utrecht. Dit kassasysteem communiceert in neartime via het IPVPN-netwerk van Interoute met de centrale WE-systemen. De laatste records worden zeer regelmatig naar de centrale WE-systemen gekopieerd.

Om pin betalingen in de winkelvestigingen nog sneller en goedkoper te kunnen maken, is samen met Interoute een test gedaan met betrekking tot pinnen over IP. WE is deze testperiode met Interoute ingegaan nadat Interoute in januari 2008 van Currence, het gezamenlijke initiatief van de Nederlandse banken, de PIN B.V. certificatie heeft ontvangen. Deze certificatie houdt in dat pin betalingen over het Interoute netwerk veilig en volgens de aangeduide regelgeving worden afgehandeld.

Nadat Interoute in de afgelopen jaren al heeft bewezen een betrouwbaar en stabiel netwerk te kunnen leveren aan onze organisatie en zij flexibel onze nieuwe vestigingen hebben aangesloten in het netwerk, was het uitermate belangrijk dat Interoute ook liet zien pin betalingen over zijn netwerk veilig te kunnen afhandelen , zegt Geert Westendorp, Manager Operational Services van WE. De toekenning van de PIN B.V. certificatie door Currence was voor ons een belangrijke reden om de overeenkomst met Interoute te verlengen en verder uit te breiden , vervolgt Geert Westendorp.

Wij zijn niet alleen verheugd dat WE voor een volgende periode voor Interoute heeft gekozen. We zijn ook trots dat het ons, in nauwe samenwerking met WE, gelukt is om in een betrekkelijk korte periode van minder dan zes maanden de PIN B.V. certificatie te verkrijgen. In de nieuwe verbintenis zal Interoute nog meer garanties aan WE geven om de beschikbaarheid van het netwerk te waarborgen, wat voor WE zeer kritisch is , zegt Berend-Jan van Maanen, Country Manager Benelux & Nordics van Interoute.

Over WE

WE Fashion is onderdeel van het Europese modeconcern Logo International. Logo International is een Fashion Group die uit een aantal bekende modebedrijven in wholesale en retail bestaat, zoals Beldona, O Neill en Setpoint. In 1962 ontstond WE uit HIJ Mannenmode en ZY Damesmode. In 1999 is gekozen voor één internationale merknaam. Tegenwoordig is WE een internationale modeketen met 230 winkels voor mannen, vrouwen en jongens in zes Europese landen. Diverse afdelingen dragen op het hoofdkantoor in Utrecht bij aan de ambitie van WE om de beste fashionretailer van Europa te worden.

Over Interoute
Interoute is de snelst groeiende leverancier van communicatietechnologie en eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte Europese netwerk voor spraak en data met meer dan 54.000 kilometer glasvezel. Het full-service next generation netwerk van Interoute bedient meer dan 17.000 klanten variërend van detailhandel tot de ruimtevaartindustrie, alle grote Europese telecomaanbieders, de belangrijkste operators in Noord Amerika en Zuid Oost Azië, overheden en onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Interoute is voor deze organisaties de ideale partner voor het hosten van content, het leveren van wholesale transit diensten, het bieden van corporate access en het creëren van nieuwe diensten. Interoute heeft kantoren door heel Europa en in Noord Amerika en is eigenaar en operator van stedelijke netwerkringen in de belangrijke Europese zakencentra. E-commerce transacties met een waarde van meer dan 1 miljard euro vloeien dagelijks door de data centres van Interoute. Hiermee is Interoute één van de sleutelcomponenten in de digitale Supply Chain van Europa. www.interoute.nl

Contact voor de media:
Lubbers & De Jong
Margreet Poolman
020 421 05 65
margreet@l-dj.nl