Politie Amsterdam-Amstelland



Slingerende automobilist heeft te veel op / A10 west (05/11/08)

Politiemensen zagen dinsdagmiddag 4 november, rond twee uur, een automobilist flink slingerend rijden over de Rijksweg A10 bij de Coentunnel. Bij de aanhouding bleek dat de 56-jarige bestuurder uit Hoorn drie maal teveel had gedronken. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en ook moet hij een nieuwe rijtest moeten afleggen.

Drie verdachten aangehouden na diefstal bij juwelier / Kinkerstraat (05/11/08)

De politie heeft woensdagmorgen 5 november, rond elf uur, drie verdachten op heterdaad van een diefstal op een juwelier aan de Kinkerstraat aangehouden. Bij het misdrijf is niemand gewond geraakt. Een deel van de buit is teruggevonden.

Drie daders bevonden zich in de winkel, gristen in een onbewaakt ogenblik diverse sieraden weg en gingen er rennend vandoor. Er is geen geweld gebruikt.

Na de diefstal vluchtten de verdachten weg achtervolgd door de winkelier. De politie hield twee mannen aan op de Kostverlorenkade. Een derde dader werd gearresteerd op de Bilderdijkkade. Bij een van de verdachte is pepperspray gebruikt.

In deze donkere maanden wordt er extra veel politiepersoneel op de been gebracht, dit om met name in de winkelgebieden preventief aanwezig te zijn. Op het moment dat er ook maar iets gebeurt zit de politie er bovenop en is dan snel ter plaatse.