Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort woensdag 5 november 2008

Eerste resultaten zichtbaar

Minister Vogelaar bezoekt Kruiskamp

In de wijk Kruiskamp in Amersfoort zijn de eerste resultaten zichtbaar, nadat de wijk extra geld en aandacht kreeg van minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie. Bewoners en organisaties hebben een nieuwe impuls gekregen om met elkaar samen te werken. Dit leidt tot nieuwe initiatieven en extra maatregelen. Kruiskamp kreeg dit jaar de Amersfoort Vernieuwt-teams, extra inzet van surveillanten en meer geld voor bewonersparticipatie. Minister Vogelaar brengt vandaag een bezoek aan de wijk.

De minister bezoekt de wijk voor de tweede keer, nadat Kruiskamp ruim anderhalf jaar geleden tot de 40 wijken werd aangewezen, waar Vogelaar extra geld en aandacht aan besteedt. Vogelaar bezoekt verschillende locaties in de wijk, waar ze met bewoners in contact en overleg treedt. Wethouder Jelle Hekman van Amersfoort Vernieuwt: ,,We konden er met de aanpak van minister Vogelaar een schepje bovenop doen in Kruiskamp. Daarvan zien we nu de eerste resultaten .

Gemeente en de woningcorporaties Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland werken samen onder Amersfoort Vernieuwt aan de verbetering van de wijk. Zo is er extra geld voor de verbetering van de speeltuin en groen in de wijk. Ook komt in voormalig wijkcentrum De Roef, aan de Van Assenraadstraat een studiecentrum. Voor participatie is de Wijktafel in het leven geroepen.

De Amersfoort Vernieuwt-teams zetten sociaal-economische verbeteringen voor mensen hoog op de agenda. AV staat ook voor aanspreken en vooruithelpen . Huisbezoeken van de AV-teams hebben inmiddels tot concrete acties voor bewoners geleid. De AV-teams komen vooral aan zet bij woonzaken, financiële zaken en bemiddeling bij contacten met hulpverleners. De nieuwe Buurt Toezicht Teams werken met de wijkbewoners aan verbetering van de leefbaarheid op straat.

Direct nadat Kruiskamp in 2007 was aangewezen als een van de 40 wijken, is met bewoners en organisaties een wijkactieplan gemaakt met allerlei maatregelen. Deze moeten leiden tot verbetering van wonen, leren, werken, integratie en samenleven, veiligheid en leefbaarheid in de wijk en thuis.

In totaal is een bedrag van 38 miljoen euro met het wijkactieplan gemoeid, waarvan het grootste deel door de woningcorporaties Alliantie Eemvallei en Portaal Eemland wordt betaald. De gemeente, provincie en rijk trekken ook forse bedragen uit voor de verbetering van Kruiskamp.

Binnen Amersfoort Vernieuwt doet iedereen mee! Bewoners, ondernemers en andere partijen werken samen met de Alliantie Eemvallei, Portaal Eemland en de gemeente Amersfoort aan het verbeteren van de wijk. Met gevarieerde woningbouw en projecten op het gebied van wonen, samenleven, werken, leren, leefbaarheid, veiligheid en voorzieningen wordt de leefkwaliteit verhoogd. Want Amersfoort is een stad met een hart, waar het goed wonen is.

Bij vragen kunt u contact opnemen met Anja Vonk, telefoon 033 469 4999 of 06 52 5 130 44, e-mail a.vonk@amersfoort.nl

Algemene informatie voor de pers: www.amersfoort.nl/pers