Gemeente Venray


05 november 2008

Venray blijft economische ontwikkeling stimuleren

De gemeente Venray zet de komende jaren vol in op de stimulering van de economie. In de Economische Visie die het college van B en W dinsdag jl. vaststelde, staat dat dit onder andere moet gebeuren door het bevorderen van kennis en innovatie. Ook ziet de gemeente grote voordelen in regionale samenwerking, vooral met de Regio Venlo. Bij al deze activiteiten staat de aandacht voor kwaliteit en duurzaamheid voorop.

Opvallend is de aandacht die de regionale samenwerking in de visie krijgt. Voor wethouder Heldens is dit vanzelfsprekend; "Alleen door samenwerking kunnen we profiteren van de kansen die de economische ontwikkeling ons biedt. Denk alleen maar aan de Floriade die er zonder gezamenlijke inspanning van vijf gemeenten in Noord-Limburg nooit was gekomen. Op dit moment voeren we ook al gezamenlijk acquisitie voor Venlo Greenpark, het terrein waar de Floriade in 2012 te gast is. Ik vind dat onze samenwerking nog veel intensiever kan en maak mij hier binnen de regio ook sterk voor. Dat doe ik ook voor de relatie met de regio Eindhoven en al zijn kennisinstellingen en met onze Duitse buurregio".

In de visie geeft de gemeente ook aan dat het lokale bedrijfsleven en startende bedrijven meer aandacht gaan krijgen. Verder worden er enkele bedrijventerreinen opgeknapt waardoor de uitstraling verbetert en gevestigde bedrijven er beter kunnen functioneren. Aparte aandacht is er voor het woon- en leefklimaat in Venray. Wethouder Heldens: "een goed leefklimaat vormt een steeds belangrijker onderdeel van de aantrekkingskracht van een stad of regio. Vandaar ook dat wij momenteel investeren in de opwaardering van het centrum van Venray en permanent werken aan de realisering van aantrekkelijke woonmilieus. In de visie hebben we al deze beleidsterreinen samenhangend in beeld gebracht".

De visie heeft een looptijd tot 2020 en zal jaarlijks worden geëvalueerd.

De gemeenteraad praat op 16 december a.s. over de visie.