Hoogheemraadschap van Rijnland


uitvoeringsovereenkomst Nieuwe Driemanspolder

Rijnland akkoord met uitvoeringsovereenkomst Nieuwe Driemanspolder

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft vandaag besloten de uitvoeringsovereenkomst, om de Nieuwe Driemanspolder te realiseren, te ondertekenen. Hoogheemraad Wim van der Hoeven zegt `blij te zijn met dit akkoord omdat de eerste grote piekberging voor Rijnland hiermee in zicht komt'.

De gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag, de hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland, de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit werken samen aan een nieuwe duurzame inrichting van de Driemanspolder. De Nieuwe Driemanspolder speelt straks een belangrijke rol in de veiligheid van de omliggende steden door de berging van overtollig water. De huidige agrarische functie van het gebied zal daardoor verdwijnen. In plaats daarvan biedt de Nieuwe Driemanspolder recreatieve mogelijkheden door nieuwe natuur en watergebieden.

Elk van de samenwerkende organisaties werkt aan de besluitvorming over een uitvoeringsovereenkomst om de Nieuwe Driemanspolder te realiseren.

(persbericht 5 november 2008)
'Droge voeten, schoon water!'