IJssellandziekenhuis

5 November 2008

Roparun steunt IJsselland Ziekenhuis met 175.000 euro

De Stichting Roparun stelt vanuit de opbrengst van de Roparun 2008 een maximumbedrag van 175.000 euro ter beschikking aan de Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel. Het bedrag wordt gebruikt voor aankleding van de ruimtes en voor de inventaris van de oncologieafdeling van het IJsselland Ziekenhuis.

De Roparun is een loopevenement van 530 kilometer waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Een avontuur voor het leven. Dit blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.

De opbrengst van de Roparun 2008 is uitgekomen op 4,3 miljoen euro. Het geld zal gebruikt worden voor de ondersteuning van allerlei doelen die te maken hebben met zorg voor mensen met kanker.

Op zaterdag 30 mei 2009 gaat in Parijs de 18^e editie van de Roparun van start. De start vindt plaats in het Parc la Courneuve in Parijs en de finish is op 2^e Pinksterdag 1 juni op de Coolsingel in Rotterdam. Het IJsselland Ziekenhuis zal dan zelf ook weer meedoen met een eigen team.

Voor meer informatie kan men terecht op de website www.roparun.nl of door een vraag te stellen via e-mailadres info@roparun.nl
---