Ingezonden persbericht


Nummer:

2008-11

Datum:

3 november 2008

Ivo Opstelten en Jörgen Raymann trappen af

ROTTERDAM UNICEF STAD START OP INTERNATIONAAL CONGRES KINDVRIENDELIJKHEID

Burgemeester Ivo Opstelten geeft samen met Unicef-ambassadeur het startschot voor Rotterdam Unicef Stad. Het komende jaar zijn Rotterdam en Unicef partners in het kindvriendelijker maken van de stad en fondsenwerving. De aftrap vindt plaats op woensdag 5 november tijdens het congres 'Child in the City' in de Rotterdamse Doelen.


1 miljoen euro
Rotterdam Unicef Stad bestrijkt de periode van 5 november 2008 tot en met 20 november 2009. Het is een logische aanvulling op de programma's Rotterdam Kindvriendelijk en Your World 09; Rotterdam European Youth Capital. In de projectperiode wordt E 1 miljoen bijeengebracht voor educatieve projecten op verschillende plaatsen in de wereld. Voor Rotterdam realiseren de partners het project: Kindlint. Kindlint is een route waarlangs kinderen zelfstandig, veilig én prettig naar opvang-, onderwijs- en vrijetijdsvoorzieningen kunnen lopen of fietsen.

Opening
Een groep Rotterdamse schoolkinderen zal onder begeleiding van de brassband Earthquake Rotterdam Unicef Stad officieel openen met een speciale act. Burgemeester Ivo Opstelten, Unicefvoorzitter Geert Jansen en Jörgen Raymann leveren hieraan een bijdrage.

Noot voor de redactie/