Ronald McDonald Centre Only Friends bereikt hoogste punt


AMSTERDAM-NOORD, 20081031 -- Woensdag 5 november is het zover. Ronald McDonald Centre Only Friends, het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening, bereikt zijn hoogste punt.

Om deze mijlpaal in de bouw van het Centre te markeren, zal Barbara Barend, lid van het Comité van Aanbeveling, samen met een aantal kinderen van sportclub Only Friends een bal zo hoog mogelijk de lucht in schoppen. Het kind dat het `hoogste punt' weet te bereiken mag de vuurwerkfakkels op de staalconstructie ontsteken. Na afloop van het vuurwerk wordt in de tent op het bouwterrein getoost op het hoogste punt.

Bestuurslid Ria Bremer is gastvrouw van de feestelijke viering op het bouwterrein van het Centre in Amsterdam-Noord. De presentatrice, bekend van onder meer het medische programma `Vinger aan de pols' en het jeugdprogramma `Stuif es in', zal in een tent op het bouwterrein de inhoudelijke discussie `Samen bouwen aan het Ronald McDonald Centre' leiden. Ze interviewt zeven bijzondere `supporters' van het Centre, onder wie Johan Zwoferink (bouwbedrijf VolkerWessels), Chris de Wild Propitius (Stadsdeel Amsterdam-Noord), Carole Thate (Johan Cruyff Foundation) en Mike Jansen (Baker & McKenzie Amsterdam). Aansluitend tekent het Ronald McDonald Kinderfonds sponsorovereenkomsten met Otis Liften en Schoevers Opleidingen.

Ronald McDonald Centre Only Friends wordt het eerste sport- en spelcentrum in West-Europa voor kinderen met een handicap of chronische aandoening. Nu al kunnen jongens en meisjes met een handicap voetballen, handballen, judoën en rolstoelbasketballen bij de sportclub Only Friends. In het Ronald McDonald Centre kunnen kinderen straks ook kiezen voor tennis, volleybal en andere zaalsporten. Het Centre bestaat onder meer uit een atletiekbaan, fitnessruimte, clubhuis, zwembad en een grote sporthal. Naar verwachting opent het Centre begin 2010 zijn deuren.





Ingezonden persbericht