Gemeente Rotterdam

Rotterdam is vanaf november 2008 een jaar lang Unicef Stad

In de periode vanaf 5 november 2008 tot en met 20 november 2009 helpen Rotterdam en Unicef elkaar een handje. Unicef helpt Rotterdam kindvriendelijker te worden en Rotterdam bevordert geld inzamelen voor Unicef. Een mooie samenwerking voor de toekomst van de stad.

In 2010 zijn er meer kindvriendelijke wijken in de stad/ foto: Jan van der Ploeg

Wat houdt het in?
Rotterdam maakt werk van kindvriendelijkheid. Het is namelijk belangrijk te investeren in de bewoners van de toekomst. In 2010 zijn minimaal zeven Rotterdamse wijken kindvriendelijker dan ze waren in 2006. Naast deze inspanningen vindt op stedelijk niveau een aantal initiatieven plaats, dat bijdraagt aan een kindvriendelijker Rotterdam.

Kinderen eerst
Onder het Unicef-motto 'Kinderen Eerst' komt de opbrengst van de Rotterdam Unicef Stad-actie voor een nog te bepalen deel ten goede aan kinderen in Rotterdam. Dat zal zijn in de vorm van een extra project bovenop wat Rotterdam zelf al doet en deels aan kinderen op andere plaatsen in de wereld.

Sport en cultuur
In Rotterdam is altijd al veel activiteit op het gebied van sport en cultuur.
Op dit moment wordt er gekeken wat verschillende organisaties in Rotterdam en Unicef in het kader van kindvriendelijkheid voor elkaar kunnen betekenen.

We houden u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen

Bron: Bestuursdienst, 30-07-2008