Ingezonden persbericht


Animatie 'Intra Muros' op buitenkant van stadhuis Utrecht

Aan de buitenkant van het stadhuis is van 5 tot 9 november 's avonds de filminstallatie van de Canadees-Amerikaanse beeldend kunstenaar Rose Bond te zien. De filmanimatie Intra Muros met als thema het creatieve proces van de kunstenaar is onderdeel van het Holland Animation Film Festival 2008, het toonaangevende (inter)nationale animatiefilmfestival dat elke twee jaar in Utrecht plaatsvindt.

Rose Bonds film bevindt zich op de scheidslijn van animatie, architectuur en kunst in de openbare ruimte. Speciaal voor het festival wordt haar reeds bestaande werk afgestemd op het Utrechtse Stadhuis. De acht minuten durende film is 's avonds doorlopend te zien op de buitenkant van het stadhuis en hij trakteert de argeloze voorbijganger op een exemplarisch voorbeeld van datgene wat het festival te bieden heeft.

Het Holland Animation Film Festival heeft zich in de afgelopen twintig jaar ontwikkeld tot een internationaal gerespecteerd animatiefestival waar alle facetten van het medium ruimschoots aan bod komen. Het festival is de enige volwaardige vertoningsplek in Nederland waar het publiek in aanraking komt met internationaal hoogstaande animatiefilms. Er wordt zowel een internationaal programma-aanbod van recente als historische animatiefilms getoond. Het festival brengt tal van internationale makers en producenten uit alle werelddelen naar de stad en heeft Utrecht binnen de animatiewereld zeker op de kaart gezet.

Deze filminstallatie is tijdens het Holland Animation Film Festival aan de stadhuisbrugzijde van het stadhuis te zien van woensdag 5 november tot en met zondag 9 november 2008 van 18.00 tot 24.00 uur.