Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Debat: Waar(den) voor je geld, over koppeling van EU inkomenstoeslagen aan maatschappelijke doelen

28 oktober 2008

Netwerk Platteland organiseert op 5 november 2008 het debat ?Waar(den) voor je geld?. Een debat over koppeling van EU inkomenstoeslagen aan maatschappelijke doelen. Centraal staat de onlangs door het kabinet gepresenteerde ?Houtskoolschets?. Hierin staat dat de jaarlijkse 800 miljoen euro aan Europese inkomenstoeslagen voor Nederlandse boeren meer gekoppeld moeten worden aan maatschappelijke doelen zoals natuur, milieu, landschap en dierenwelzijn. De vraag is: hoe?

De heer H. Brand van het ministerie van LNV zal de kabinetsvisie toelichten, waarna de heer G. Kuneman van CLM/ Netwerk Platteland de uitdagingen op de korte termijn schetst. Na de pauze vindt een debat plaats met de heer H. Brand (Ministerie van LNV), mevrouw J. Pluimers (Stichting Natuur en Milieu), de heer J. Baecke (NAJK) en de heer J. Kingma (Federatie Particulier Grondbezit).

Op 5 november 2008 bent u van harte welkom op Tuinarchitectuurpark Makeblijde, Oud Wulfseweg 3 te Houten. De middag duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Het debat is bedoeld voor al diegenen die met het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid te maken hebben. Vanuit natuur en landschap of vanuit landbouw. Vanuit beleid (ministeries, provincies, productschappen), praktijk (boerenbestuurders, terreinbeheerders, bedrijven, NGOs) en wetenschap.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op http://www.netwerkplatteland.nl

EINDE BERICHT

Informatie voor redactie

Het Netwerk Platteland is een nationaal netwerk van en voor mensen en organisaties die zich inzetten voor een sterk en aantrekkelijk platteland.

Het Netwerk Platteland wordt gefaciliteerd door ETC, CLM en Communicatiebureau de Lynx, in opdracht van het Ministerie van LNV, de 12 provincies en de EC.

Deeplink naar meer informatie en inschrijving:

http://www.netwerkplatteland.nl/index.php?view=details&id=88%3Awaarden-voor-je-geld&option=com_eventlist&Itemid=113

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

p.vandekop@delynx.nl (Communicatiebureau de Lynx)

0317 422 966

--

Sebastiaan Verkade
Communicatiebureau de Lynx
Postbus 618, 6700 AP Wageningen

t : 0317-422966 | f: 0317-426867 | e: s.verkade@delynx.nl | w: http://www.delynx.nl

--