Ingezonden persbericht


VluchtelingenWerk start Mensenbieb in stadhuis

Het spraakmakende integratieproject 'De Mensenbieb' krijgt een vervolg. Op woensdag 5 november 2008 start in Utrecht een nieuwe serie onder het motto: 'Leen een vluchteling uit voor een gesprek van mens tot mens'. Doel van dit initiatief van VluchtelingenWerk Nederland is vooroordelen tussen bevolkingsgroepen en individuen weg te nemen.

Dat doet de 'mensenbibliotheek' door met humor te kijken naar bestaande vooroordelen en vooral door personen aan de bezoekers 'uit te lenen' voor een gesprek. Vaak gaat het daarbij om allochtonen - reden waarom het project bij zijn introductie in 2005 veel stof deed opwaaien en in 2006 de Nationale Innovatieprijs won. VluchtelingenWerk past deze methode de komende jaren overal in het land toe.

Medewerkers van de Rabobank Utrecht bouwden een mobiel decor voor het Utrechtse project en ondersteunden zo de doelstellingen. Op 5 november kunnen belangstellenden tussen 16.00 en 17.00 uur voor een gesprek terecht in de wandelgangen van het Utrechtse stadhuis. Inschrijving vooraf is niet nodig, aanmelding ter plekke is voldoende. Deelname, koffie en koek zijn gratis.

Deze korte presentatie is gratis toegankelijk op woensdag 5 november tussen 16.00 uur en 17.00 uur naast de receptie in het stadhuis Utrecht.



Ingezonden persbericht