Gemeente Rotterdam

30 oktober 2008

Het Stadionpark brengt Zuid in beweging

Wethouders Lucas Bolsius en Dominic Schrijer presenteren woensdag 5 november de plannen en maatregelen voor de sociaal-maatschappelijke spin-off van het Stadionpark in Rotterdam. Daarnaast overhandigen zij, samen met portefeuillehouders Bram van Hemmen (IJsselmonde) en René Kronenberg (Feijenoord), het spin-off programma "Het Stadionpark brengt Zuid in beweging" aan de Klankbordgroep Stadionpark en de Ondernemersvereniging Stadionweg.

De spin-off van het Stadionpark is het totaaleffect van de gebiedsontwikkeling Stadionpark waar (jonge) bewoners op Zuid profijt van hebben: onderwijs gericht op (top-)sport, sporten in het basisonderwijs, (sportieve) stageplaatsen, nieuwe werkgelegenheid en stimuleren van bewegen en sport in de wijken. Ten behoeve van dit programma is een analyse gemaakt van de sportcultuur op Zuid.

Programma:

16.00 - 16.05 uur Welkomstwoord wethouder Dominic Schrijer

16.05 - 16.15 uur Bestuurlijke aanbieding van het programma "Het Stadionpark brengt Zuid in beweging" door wethouders Dominic Schrijer en Lucas Bolsius en portefeuillehouders Bram van Hemmen en René Kronenberg

16.15 - 16.50 uur Actieve leefstijl, wethouder Lucas Bolsius

16.50 - 17.20 uur Fitness economie, wethouder Dominic Schrijer

17.20 - 17.30 uur Pauze

17.30 - 18.00 uur Sportieve schoolcarrière, wethouder Lucas Bolsius

Locatie: Topsportcentrum, Van Zandvlietplein 20 Rotterdam.

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam