Gemeente Enschede

Zes ontwerpteams kijken naar Boswinkel op 5, 6 en 7 november

Bewoners kunnen meedoen tijdens `open ateliers'

Op 5, 6 en 7 november aanstaande zijn de `atelierdagen Boswinkel'. Zes ontwerpteams kijken dan naar de hele wijk Boswinkel en hebben speciale aandacht voor de mogelijke herontwikkelinglocaties Oost Boswinkel, Livio/LouwersBeckers/Cromhofpark en het centrumgebied. Bewoners kunnen tijdens de `open ateliers' - de openbare bijeenkomsten
- op woensdag 5 en donderdag 6 november meekijken en zelfs meedoen met de ontwerpteams. De open ateliers zijn van 17.00 tot 19.00 uur in de Brandweerkazerne aan de Zuiderval. Verder zullen de ontwerpteams op vrijdag 7 november in een openbare bijeenkomst hun bevindingen presenteren van 14.00 - 17.00 uur in de Brandweerkazerne.

Ontwerpteams van andere gemeenten doen mee
Zes verschillende ontwerpteams van deskundigen en experts kijken naar Boswinkel. Het zijn 2 teams van de gemeente Enschede, een team van de gemeente Nijmegen, een gecombineerd team van de gemeente Apeldoorn en Almelo en 2 ontwerpteams van commerciële bureaus. Volgens overall projectleider voor Boswinkel René Pruysers is de opdracht aan de teams om met een frisse, prikkelende blik naar Boswinkel te kijken. Op woensdag 5 november hebben de teams aandacht voor de hele wijk. Donderdag 6 november is er speciale aandacht voor de locaties Oost Boswinkel, Livio/LouwersBeckers/Cromhofpark en het centrumgebied. Deze locaties zijn gekozen omdat deze gebieden in Boswinkel in aanmerking kunnen komen voor herinrichting. De teams kunnen voor deze gebieden een eigen inkleuring aan hun ideeën en suggesties geven. De bedoeling is dat de teams op onderzoek uitgaan, met eigen ideeën komen en gaan schetsen. Op vrijdag 7 november presenteren de teams hun bevindingen. Deze bevindingen zullen worden meegenomen naar de startconferentie.

Open ateliers voor belangstellenden
Belangstellenden, vooral de bewoners van Boswinkel, kunnen op woensdag 5 en donderdag 6 november van 17.00 en 19.00 uur de open ateliers in de Brandweerkazerne bezoeken. Daar zijn de zes ontwerpteams aan het werk. Bewoners kunnen meedenken, met eigen suggesties komen en zelf actief meedoen. In elk ontwerpteam is ruimte voor bewoners om een deel, of het hele proces mee te maken. Op vrijdag 7 november van 14.00 - 17.00 uur presenteren de ontwerpteams tijdens een openbare bijeenkomst de resultaten in de Brandweerkazerne aan de Zuiderval. Een deskundig panel zal de presentaties becommentariëren. Bewoners uit Boswinkel zijn ook hiervoor uitgenodigd.

Uitkomsten mee naar startconferentie
In april 2008 hebben de gemeente en de woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis afgesproken gezamenlijk een toekomstvisie voor de hele wijk Boswinkel op te stellen en tevens een Programma van Eisen voor de herstructurering van Oost Boswinkel te maken. Eén van de stappen in aanloop naar de startconferentie voor Boswinkel zijn de atelierdagen. De startcoferentie wordt begin 2009 gehouden. Tijdens deze conferentie krijgen alle betrokkenen de gelegenheid zich te laten informeren over de uitkomsten van de verschillende onderzoeken die de afgelopen maanden zijn gehouden. Daar zal ook worden aangegeven welke initiatieven uit de Atelierdagen van 5, 6 en 7 november worden overgenomen en welke niet. Rond de zomer van 2009 moet de toekomstvisie Boswinkel 2023 en het Programma van Eisen voor Oost Boswinkel gereed zijn. In het najaar zal vervolgens samen met de betrokkenen een stedenbouwkundig plan voor Oost Boswinkel worden opgesteld.

U bent van harte uitgenodigd voor de open ateliers op woensdag 5 en donderdag 6 november en voor de presentatie op vrijdagmiddag 7 november. Ook is er de mogelijkheid om het hele programma bij te wonen. Graag even van te voren bericht.
Het programma vindt u hieronder.

Programma Atelierdagen
Woensdag 5 november
Doel: verkennen van heel de wijk Boswinkel (sterkte/zwakte analyse) Richttijden:
10.15 - 11.00 uur Ontvangst ontwerpteams
11.00 - 12.00 uur start atelier met toelichting op project Boswinkel 12.00 - 17.00 uur bezoek aan Boswinkel, lunch en start atelier 17.00 - 19.00 uur open atelier: iedereen is welkom (Brandweerkazerne Zuiderval)
19.00 uur einde

Donderdag 6 november
Doel: speciale aandacht voor de ontwikkellocaties Richttijden:
9.00 - 17.00 uur uitleg en aan de slag met de ontwikkellocaties: Oost Boswinkel, Livio/LouwersBeckers/Cromhofpark en het centrumgebied 17.00 - 19.00 uur open atelier: iedereen is welkom (Brandweerkazerne Zuiderval)
19.00 uur einde

Vrijdag 7 november
Doel uitwerken en presentabel maken
9.00 - 13.00 uur presentabel maken van de ideeën en schetsen 14.00 - 17.00 uur presentatie en discussie (Brandweerkazerne Zuiderval)
17.00 - 18.00 uur afsluiting en hapje en drankje

.

Geplaatst: 31 oktober 2008.

31 oktober 2008