Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Ouders als bondgenoten

31 oktober 2008
Het Expertisenetwerk Ouderbetrokkenheid.nl organiseert op verzoek van een aantal basisscholen een uitwisselingsbijeenkomst over het teruglopend aantal leerlingen op basisscholen in Amsterdam.

Bijeenkomst

Godfried Lambriex, portefeuillehouder Onderwijs, spreekt op woensdag 5 november om 14.00 uur in de Raadzaal, over wat Stadsdeel De Baarsjes doet om ouderbetrokkenheid op school te stimuleren.

Wat kunnen ouders als interne bondgenoten betekenen?

In veel grote steden kampen diverse basisscholen met een teruglopend leerlingenaantal. Hiervoor zijn oorzaken die soms verder strekken dan de school zelf. Maar ook de manier waarop scholen en gemeenten met dit grootstedelijke en maatschappelijke probleem omgaan wisselt. Gemakkelijke oplossingen zijn er niet. De kunst is om de impasse die het onderwerp "teruglopend leerlingenaantal" oproept te doorbreken. Hoe kun je als school de beschikbare speelruimte optimaal benutten? Hoe kunnen scholen elkaar ondersteunen. Op welke manier kun je ouders bereiken en betrekken om meer leerlingen te werven? Maar vooral: wat kunnen ouders als interne bondgenoten betekenen voor een school?

Vragen die allemaal aan bod komen tijdens deze bijeenkomst onder leiding van Guido Walraven. Hij is verbonden aan het Landelijk Kenniscentrum Gemengde Scholen en heeft 20 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur op het gebied van onderwijs & achterstanden.