Freek Bartels schittert nog een keer in Les Miserables

31/10/2008 16:11

Joop van den Ende Theaterproducties

Woensdag 5 november speelt Freek Bartels voor de allerlaatste keer de rol van de studentenleider Enjolras in de succesvolle musical Les Misérables. Voor deze rol won hij eerder dit jaar de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent.

Komend seizoen speelt Freek Bartels de hoofdrol in musical JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ondanks dat de repetities hiervoor reeds zijn begonnen, kruipt hij nog eenmaal in de huid van Enjolras om op een mooie manier afscheid te nemen van de cast en crew en alle fans.

Het is niet de eerste keer dat Les Misérables nieuw musicaltalent naar voren brengt. De vorige Nederlandse versie is de theatergeschiedenis ingegaan als een musical die bij aanvang nog geen sterbezetting kende. Maar de kwaliteit van de betrokken cast zorgde ervoor dat de bij het grote publiek vrijwel onbekende Pia Douwes, Vera Mann, Henk Poort en Ernst Daniël Smit in korte tijd hun naam vestigden als musicalpersoonlijkheden.

De laatste voorstelling van Les Misérables in Rotterdam, met onder anderen René van Kooten, Wim van den Driessche, Carlo Boszhard en Jamai Loman in de hoofdrol, zal te zien zijn op 4 januari 2009.

Kaarten zijn verkrijgbaar via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en www.musicals.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,