Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen de commissies FIBS, JOC en BVM op het stadhuis. Lees verder voor een samenvatting van de agenda's.

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 5 november 2008, 9.30 uur De commissie spreekt over de laatste ontwikkelingen rond het project Pact op Zuid aan de hand van de 2e kwartaalrapportage 2008. Verder komt de exploitatie van het Topsportcentrum aan de orde. Tijdens de behandeling van het voorstel tot uitbreiding van dit centrum tijdens de raadsvergadering van 17 juli 2008 zijn vragen gesteld over de exploitatie hiervan. De commissie bespreekt nu de antwoorden van het college op deze vragen.

Commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur
Woensdag 5 november 2008, 14.00 uur
De commissie overlegt over de inzet van het gereserveerde budget voor de realisatie van een podium voor Urban Culture en de programmering hiervan. Daarnaast discussieert de commissie over de overname van de aandelen van de BV Herontwikkelingsmaatschappij Maassilo door de gemeente. Raadsbehandeling van dit onderwerp is voorzien voor de vergadering van 6 november 2008.

Commissie Bestuur, Veiligheid en Middelen
Donderdag 6 november 2008, 19.00 uur (NB vroeger aanvangstijdstip) De commissie bespreekt een brief van de burgemeester over mensenrechten in relatie tot dienstreizen. Op de agenda staat ook de afdoening van de motie Hoogland over de aanpak van woonoverlast. Verder spreekt de commissie over een onderzoek van het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten naar vermeende belangenverstrengeling door een lid van het Dagelijks Bestuur van Overschie. Ten slotte komt de rapportage Bestuurlijke Handhaving aan de orde. Hierbij betrekt de commissie ook de collectieve winkelontzegging Zuidplein/Centrum, de aanpak van overlast en vandalisme en de avondklok op Katendrecht.

Bron: Griffie, 31-10-2008