Gemeente Rotterdam

In het kader van het Groenjaar 2008 organiseert de gemeente Rotterdam op donderdag 6 november het symposium Green & the City. U kunt zich hier nu voor inschrijven!

Alles over groen

Het symposium Green & the City staat geheel in het teken van alles wat met groen te maken heeft. Groen in de stad, groen op de stad en groen om de stad. In de internationale concurrentiestrijd tussen stedelijke regios speelt de aantrekkelijkheid van steden en regios een steeds grotere rol. Het economisch profiel speelt niet langer een exclusieve hoofdrol. Goede culturele voorzieningen, goede scholen en aantrekkelijke woonmilieus zijn minstens zo belangrijk. Het is deze aantrekkelijkheid, die mensen aan een stad bindt en in het verlengde hiervan bedrijven naar deze regios doet verplaatsen. Uit al het onderzoek dat wordt gedaan, blijkt het enorme belang van een aantrekkelijke openbare ruimte. Met name groen en water in de directe nabijheid en in de wijdere omgeving zijn belangrijke vestigingsvoorwaarden.

Toonaangevende sprekers

De Gemeente Rotterdam heeft voor Green & the City internationaal toonaangevende sprekers uitgenodigd om kennis te kunnen nemen van de laatste internationale ontwikkelingen op dit vlak. Daarnaast worden nationale aansprekende en vernieuwende onderzoeken en projecten gepresenteerd. Het symposium wordt gehouden in, de beste openbare ruimte van Nederland, beloond met de Stedelijk Interieurprijs 2007: het Kralingse Bos, op een bijzonder locatie: de Rotterdamsche Manège, een rijksmonument.

Klik hier voor meer informatie of kijk op www.greenandthecity.nl

Bron: Gemeentewerken, 28-08-2008