Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Actuele Geesteswetenschappen

6 november 2008 12:30 tot 17:00

Waar: De Koninklijke Schouwburg , Den Haag

De geesteswetenschappen bieden een waardevolle bijdrage aan het beleid (bijvoorbeeld middels historische parallellen, of met kennis over cultuur en cultuurverschillen, over taalontwikkeling en taalverandering, of over religie). De match tussen kennisvragen van beleidsmakers en het kennisaanbod uit de geesteswetenschappen is echter niet altijd optimaal.

Tijdens deze conferentie in het kader van het actieplan actuele geesteswetenschappen lichten beleidsmakers enerzijds strategische beleidsvragen toe en wijzen geesteswetenschappers anderzijds op de aanwezige maar vaak bij de overheid onbekende kennis voor deze beleidsterreinen. Plenair en in thematische workshops wordt ingegaan op vraagarticulatie bij beleid en de vertaling van kennisvragen naar geesteswetenschappelijk onderzoek.

Meer informatie over programma en inschrijving op

www.actuelegeesteswetenschappen.nl

Organisatie en informatie

Voor vragen over de inhoud van het congres kunt u contact opnemen met Céline Bovy (NWO Geesteswetenschappen) op telefoonnummer 070-3440739 of per e-mail: bovy@nwo.nl of met Koen Hilberdink (KNAW Raad voor Geesteswetenschappen) op telefoonnummer 020-5510711 of per e-mail: koen.hilberdink@bureau.knaw.nl.