Gemeente Wervershoof


Inloopavond plan Verkeersveiligheid Wervershoof

21 okt 2008
Het Verkeersveiligheidsplan Wervershoof uit 1999 is geëvalueerd. De voorlopige resultaten wil de gemeente Wervershoof presenteren aan belangstellenden op 6 november 2008 van 19.30 uur tot 21.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.
Evaluatie verkeersveiligheidsplan
De op straat uitgevoerde verkeersmaatregelen uit het Verkeersveiligheidsplan zijn beoordeeld. Bekeken is of de aangebrachte maatregelen voldoen aan de geldende verkeerskundige richtlijnen. Ook is gekeken naar de effecten van het Verkeersveiligheidsplan. Hoe heeft het aantal ongevallen zich de laatste jaren ontwikkeld? Wat is de daadwerkelijke snelheid van het autoverkeer in 30 km/uur straten en op 50 km/uur wegen?

Verbeterpunten verkeerssituaties
Voor een aantal wegen en kruispunten is bekeken welke aanvullende maatregelen kunnen worden genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. De volgende lokaties zijn daarbij bestudeerd:
* Fietsoversteek kruispunt De Hoek - Zijdwerk;
* Kruispunt Nieuwstraat - Dorpsstraat;

* Parkeersituatie Werenfridusschool;

* Driehuizen binnen bebouwde kom;

* Vok Koomenweg binnen bebouwde kom;

* 50 km/uur weg Zwaagdijk.

Verkeerscirculatie tussen centrumplan en Dorpsstraat Er zijn drie varianten voor de autoverkeerscirculatie tussen het centrumplan en de Dorpsstraat in Wervershoof onderzocht. Het betreft de omgeving Kerkelaantje / Bisschop Grentplantsoen / Kaagweg. Het doel is om het centrumplan te ontsluiten en de verkeersveiligheid en leefbaarheid op peil te houden en zo mogelijk te verbeteren. Er is een voorstel gedaan voor een wijziging van de verkeerscirculatie ten opzichte van de huidige situatie.

Geef reacties, stel uw vragen
Benieuwd welke conclusies uit de evaluatie zijn gekomen of welke voorstellen worden gedaan? Aan het begin van de avond wordt een korte presentatie gegeven. Verder kunt u enkele posters bekijken. Medewerkers van de gemeente en adviesbureau Mobycon zijn aanwezig om toelichting te geven, vragen te beantwoorden en uw reactie te horen.

U bent van harte welkom tijdens de inloopavond !

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 ZG en Postbus 41, 1693 EA Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171