ROC Friese Poort Schrijversavond met Najoua Bijjir
Donderdag 6 november is de schrijfster Najoua Bijjir te gast op de jaarlijkse schrijversavond van FlevoMeer | Bibliotheek Noordoostpolder en ROC Friese Poort. De avond wordt gehouden in de Bibliotheek aan het Harmen Visserplein 5 in Emmeloord. De aanvangstijd is 20.15 uur en de toegang is EUR 2,50 inclusief koffie of thee.

Najoua Bijjir
Najoua Bijjir (1976) is geboren in Rotterdam. Ze publiceerde proza en poëzie in onder andere Algemeen Dagblad, Lust & Gratie en Passionate. Ze woont en werkt nog steeds in haar geboortestad. Ze is getrouwd en moeder van twee dochters. In 2001 verscheen haar debuutroman El weswes, een sprankelende roman vanuit het perspectief van drie jonge Marokkaanse meisjes in Nederland. Werk, liefde, familie, toekomst: alles komt aan bod. Ook het dubbelleven dat soms geleefd moet worden. De meisjes weten precies hoe ze moeten schipperen tussen traditie en vooruitgang. In de tweede roman Fantasma (2008) gaat over de jonge Marokkaans-Nederlandse vrouw Izzie. Zij gaat met de populaire raizanger Cheb Rimi. Hun wereld is die van hippe concerten, afterparty's, cocktails, dure kleren, drank en cocaine. Moe van dit wereldje onderneemt Izzie een reis per bus door Zuid-Marokko. Ze leert daar essentiëlere waarden van het leven dan die van het oppervlakkige artiestenwereldje: schoonheid, stilte, natuur, woestijn, leegte, heelal, spiritualiteit. Ook leert ze dat ze voor zichzelf moet kiezen. Gelouterd keert ze terug naar Nederland.

Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij:
FlevoMeer | Bibliotheek Noordoostpolder, Harmen Visserplein 5, Emmeloord, tel. (0527) 612059 , via www.flevomeerbibliotheek.nl en bij

Boekhandel Marsman, Lange Nering 88, Emmeloord tel. (0527) 612913 of 's avonds aan de zaal.