Gemeente Brummen


Start 'algemene beschouwingen' begroting 2009

(Oorspronkelijke publicatie datum: 28-10-2008)

Voor welke activiteiten en doelstellingen stelt de gemeente Brummen in 2009 geld beschikbaar? Die vraag staat centraal bij de behandeling van de gemeentebegroting voor het komende jaar. Hoewel de raadsvergadering over dit onderwerp pas op donderdagmiddag 6 november 2008 van start gaat, zijn de algemene politieke beschouwingen inmiddels van start gegaan. Om op 6 november een levendig en goed inhoudelijk debat te hebben, kiest de Brummense raad ervoor het eerste debat reeds nu te starten.

Vanaf 28 oktober vindt u op de speciale projectsite de visies van de vier raadsfracties (PvdA, IPV, CDA en VVD) op de concept-programmabegroting 2009. Op deze pagina treft u onder andere ook de conceptbegroting aan en andere belangrijke wetenswaardigheden rondom de behandeling van de begroting. Mensen die geen internet hebben kunnen een gratis exemplaren van de visies van de fracties afhalen bij het gemeentehuis in Brummen, de dependance in Eerbeek of bij de bibliotheek in beide kernen.

Extra begrotingskatern
Ook presenteren de vier raadsfracties deze week hun eerste reacties in een extra uitgave van vier paginas GemeenteThuis, dat geheel gewijd is aan de programmabegroting 2009. Deze is te vinden is in het huis-aan-huisblad Regiobode. Heeft u deze uitgave niet ontvangen, dan kunt u hiervoor ook op deze site terecht (klik hier). Ook kunt u een exemplaar ophalen bij onder andere het gemeentehuis in Brummen.

Vergaderplanning
In de aanloop naar de raadsvergadering van 6 november geeft het college van burgemeester en wethouders hun reactie op de ingebrachte visies van de vier raadsfracties. Dit betekent dat bij aanvang van de vergadering op donderdag 6 november de eerste standpunten en visies al zijn uitgewisseld. Dit betekent dat het echte raadsdebat dan direct los kan branden. De vergadering begint om 16.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. De vergaderplanning ziet er als volgt uit:

16.00 uur: tweede termijn fracties
17.30 uur: tweede termijn college
18.30 uur: schorsing
20.00 uur: inhoudelijk debat en besluitvorming
21.30 uur: einde vergadering (streeftijd)