Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Dag van de dialoog en de Dialoop begin november

Smaken verschillen is het thema van de Rotterdamse Dag van de dialoog op donderdag 6 en zaterdag 7 november. Vaak horen we al hoe veelkleurig onze samenleving is, maar dit keer is de smaak de invalshoek.

Valt er over smaak te twisten? Tijdens de Dag van de dialoog valt er genoeg te bespreken en is er genoeg te beleven. U kunt met andere Rotterdammers in gesprek raken aan de zogeheten dialoogtafels en tijdens de Dialoop, een dialoogwandeling georganiseerd door het Kralings Platform Dag van de Dialoog.

Dialoogtafels

Donderdagavond 6 en vrijdagmiddag 7 november staan de tafels weer klaar in vrouwenstudio Mozaïek en in beide locaties van het veelkleurige Libanon College. Getrainde gespreksleiders zorgen ervoor dat er naar elkaar geluisterd wordt. Vijf jongeren van het Libanon College maakten de trainingen mee en nemen plaats als tafelvoorzitter. In de vrouwenstudio zal er zeker ook lijfelijk geproefd kunnen worden welke smaken ze daar in huis hebben. De deur staat open vanaf 17.00 uur. De maaltijd en het gesprek vinden ongeveer van 18.00 tot 19.45 uur plaats.

Dialoogwandeling

De Dialoop wordt vrijdagmiddag 7 november gehouden. Deze Dialoogwandeling begint om 14.00 uur bij vrouwenstudio Mozaïek aan de Oudedijk / Sionstraat. De medewerkers stellen zich voor en daarna wandelt de groep naar de locatie van het Emmanuel Levinas Centrum. Hier vindt ook een informatief gedeelte plaats. Door het park wandelt u naar de Woelige Baren van het Kindercentrum van Knooppunt. Wat is hier zo bijzonder aan? Daarna steekt u de Oudedijk over om even stil te staan op de hoek van de Palestinastraat. Wat gaat daar allemaal gebeuren? Vervolgens gaat de groep door naar de speeltuin voor thee / koffie en ontmoeting.

De wandeling gaat verder langs de kooi naar het Libanon Ramlehweg, waar u de deelnemers van een dialoogtafel zult ontmoeten. Het plein doet mee; de winkelier op de hoek èn zijn buurtje van Thuis op Straat. De wandeling eindigt in de Botanische Tuin bij gastheer en tuinman Jack, die u hartelijk zal ontvangen. Ook jongeren van de justitiële inrichting en hun coaches zullen daar hun bijdrage geven. Al met al heeft u nog geen kilometer gelopen en dan al door zoveel werelden gewandeld - veel gezien en gehoord. Onderwijl heeft u ook nog kennisgemaakt met een onbekende medewandelaar en om 18.00 uur is iedereen weer thuis.

Opgave en informatie

Voor opgave en informatie kunt u terecht bij Anne Gercama op tel. (010) 452 01 71 en Peter van Helden op (010) 213 01 82. Ook kunt u Peter van Helden bereiken per mail op pjvanhelden@hetnet.nl