Provincie Noord-Holland

Startnotitie dijkversterking Edam-Amsterdam vastgesteld

29-10-2008

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben kennisgenomen van de startnotitie voor de milieueffectrapportage (MER) voor de dijkversterking Edam-Amsterdam en besloten om de mer-procedure te starten.

De startnotitie ligt vanaf 6 november ter visie voor inspraak en wordt toegezonden aan de betrokken overheden en wettelijke adviseurs voor advies. De uiteindelijke start van het versterken van de dijk is in 2011.

Om te kunnen voldoen aan de huidige wettelijke normen moet van de Markermeerdijk, onderdeel van de primaire waterkering rond Noord-Holland, ongeveer 16 van de 29 kilometer tussen Edam en Amsterdam versterkt worden. In de startnotitie staat aangegeven dat binnenwaarts versterken van de dijk in de bebouwde kom niet verder onderzocht wordt, omdat dit een te grote ingreep zou betekenen voor de bewoners..

Inloopbijeenkomsten
Tijdens de ter inzage legging van de startnotitie organiseert het hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met de provincie op 12 en 13 november inloopbijeenkomsten waar de startnotitie wordt toegelicht. De inloopbijeenkomsten worden gehouden op:
* 12 november, 17.00 - 20.00 uur: Sint Jozefvereniging, Sint Jozefstraat 2, Volendam;

* 13 november, 17.00 - 20.00 uur: Clubhuis WV de Doordrijvers, Uitdammerdijk 14, Amsterdam (Durgerdam).

Belangstellenden hoeven zich voor deze bijeenkomsten niet vooraf aan te melden maar kunnen elk moment tussen 17.00 en 20.00 uur binnenlopen.

Nieuwsredactie