Provincie Utrecht

Sara Kroos zet zich in voor jeugdzorg

4-11-2008 -

Week van de Jeugdzorg 1 t/m 8 november

Donderdag 6 november 2008 geeft de cabaretière Sara Kroos een wervelende show voor 200 kinderen uit groepen 7 en 8 van basisscholen. Niet alleen zij staat op het toneel maar naast haar ook kinderen uit de jeugdzorg. De show wordt gehouden in Theater Lieve Vrouw in Amersfoort. In de foyer zijn ook 5 beschilderde panelen te zien die gemaakt zijn door kinderen/jongeren uit de jeugdzorg. Sara Kroos maakt in het kader van de Week van de Jeugdzorg een theatertour langs alle 12 provincies. Zij is ambassadrice van de Week van de Jeugdzorg.

Speciaal voor de Week heeft Sara Kroos een jeugdzorglied geschreven dat zij samen met de kinderen gaat zingen. Isanne treedt op met het lied: `Op zoek naar Jozef' dat zij al eerder zong bij Paul de Leeuw. Verder is er aandacht voor de Kindertelefoon. En er zijn filmpjes te zien die gemaakt zijn door jongeren uit de jeugdzorg. De filmpjes zijn al getoond op het jeugdzorgfilmfestival dat eerder deze week plaatsvond in Utrecht.

De kinderen die zijn uitgenodigd voor de show komen van scholen uit de buurt van het theater: Kingmaschool, 't Spectrum, Dr. M. van der Hoeveschool, De Wiekslag en De Magneet.

Dit jaar is het de derde keer dat de Week van de Jeugdzorg wordt georganiseerd. Elk jaar heeft de Week een ander thema. In 2008 is dat: `Thuis in de jeugdzorg'. Kijk voor meer info op www.weekvandejeugdzorg.nl.

De landelijke Week van de Jeugdzorg is een initiatief van de twaalf provincies, vertegenwoordigd door het Interprovinciaal Overleg (IPO), de drie stads-regio's Amsterdam, Haaglanden en Rotterdam en de jeugdzorgaanbieders en de Bureaus Jeugdzorg, verenigd in MOgroep Jeugdzorg.

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 258 2153