Provincie Limburg

Persberichten

Theatershow Sara Kroos 'thuis in de jeugdzorg' in Weert Week van de jeugdzorg

Donderdag 6 november aanstaande geeft Sara Kroos in het kader van de week van de jeugdzorg een spetterende show thuis in de jeugdzorg in het Munttheater in Weert. Ze staat op het podium met 7 Limburgse jongeren uit de jeugdzorg en haar voltallige band. Het is een programma met muziek, sketches, dans, rap, een improvisatieverhaal, een speciaal geschreven Jeugdzorglied en een filmpje van Bekende Nederlanders over hun Thuis. In de zaal zitten leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in Weert en omgeving.

Tijdens de Week van de Jeugdzorg toert Sara Kroos als ambassadeur van de jeugdzorg met een speciale jeugdzorgshow door Nederland. Per provincie geeft zij een voorstelling met jeugdzorgjongeren uit die provincie. In de foyer van het theater is een speciale expositie te zien met inzendingen rond het thema van jongeren uit de jeugdzorg uit de provincie. Basisschool De Zonnewijzer uit Roermond heeft namens de Mutsaersstichting zon 50 schilderijtjes voor de expositie aangeleverd. In de foyer kunnen jongeren zelf meewerken aan een groot kunstwerk thuis in de jeugdzorg. Dit wordt begeleid door kunstenares/tekenares Bianca Bloemen. Het voorprogramma in de foyer start om 14.15 uur. De voorstelling zelf start om 15.00 uur.

Waar ben je thuis is het jeugdzorglied dat Sara Kroos speciaal voor de Week van de Jeugdzorg heeft geschreven. Met dit lied rond het thema Thuis in de jeugdzorg probeert zij kinderen in de jeugdzorg een hart onder de riem te steken. Dit lied is een van de hoogtepunten van de theatershow. Het is in een beperkte oplage op CD uitgebracht en kan gedownload worden op de jongerensite over jeugdzorg www.Kidszine.nl.

Refrein:
Je bent veel sterker dan je nu denkt dat je bent Jij kunt veel meer dan je nu nog durft te dromen Er is een plek voor jou alleen
En in je hart daar is jouw huis
Kom op kom op kom op kom op
Daar ben je thuis
Hmm, waar is jouw thuis ?

Thuis in de Jeugdzorg is het thema van de Week van de Jeugdzorg die van 1 tot en met 8 november 2008 wordt georganiseerd.Jeugdzorg biedt jongeren weer een veilig thuis, als het zonder hulp (tijdelijk) niet meer gaat. Gekozen is voor het thema thuis in de jeugdzor om te laten zien dat thuis heel veel varianten heeft. Met de jeugdzorgjongeren zoomen we in op de plek waar ze thuis zijn en zich thuis voelen. Provincies kleuren met allerlei activiteiten dit thema in de week van de jeugdzorg verder in.

Meer informatie over de week van de jeugdzorg:
www.weekvandejeugdzorg.nl
www.limburg.nl/dagvanderechtenvandejeugd
www.kidszine.nl

4-11-2008 15:31