Les Misérables na 18 jaar terug in Koninklijk Theater Carré

05/11/2008 09:38

Joop van den Ende Theaterproducties

Cast verkoopt morgen zelf de allereerste kaarten in Amsterdam

Na het overweldigende succes in Rotterdam keert Les Misérables terug naar de plek waar het ooit allemaal begon. Na 18 jaar is de musical vanaf 17 januari voor vijf weken te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. In 1991 speelden onder anderen Paul de Leeuw, Danny de Munk, Henk Poort en Pia Douwes hier de sterren van de hemel. Begin volgend jaar zullen de musicalsterren van nu, onder wie René van Kooten, Wim van den Driessche, Carlo Boszhard, Nurlaila Karim en Céline Purcell, hun opwachting maken in Amsterdam. Op zondag 4 januari wordt de laatste voorstelling van Les Misérables gespeeld in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De feestelijke Amsterdamse première is op 21 januari.

Om de legendarische terugkeer van Les Misérables te vieren, zal een deel van de cast op donderdag 6 november tussen 14.00 en 14.30 uur de kaartverkoop voor Koninklijk Theater Carré officieel openen. Jamai Loman, René van Kooten, Wim van den Driessche en Nurlaila Karim zullen persoonlijk plaatsnemen achter de theaterkassa van Carré.

Op 20 april ging Les Misérables in Rotterdam in première. Tijdens het Musical Awards Gala won de 'Musical der Musicals' dit jaar in totaal 4 Awards. René van Kooten ontving een Award voor 'Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical' en Jamai Loman kreeg een Award voor 'Beste Mannelijke Bijrol in een Grote Musical'.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,