Landstede


Unieke topsportersopleiding van start

Op donderdag 6 november a.s. wordt de eerste topsportersopleiding van Nederland officieel geopend. Het Centre for Sports & Education biedt talentvolle sporters een combinatie van sport en onderwijs, waarbij het onderwijs zich aanpast aan de sport. Hier krijgen zij de kans om zich volledig op hun passie te concentreren en daarnaast een studie op hun eigen niveau volgen, zonder een van de twee tekort te doen.

In het Centre for Sports & Education dat in augustus van start is gegaan, kunnen leerlingen een opleiding volgen tot volleyballer, basketballer, voetballer of professional in een andere sport.

In het volleybalcollege, basketbalcollege en voetbalcollege wordt hen een opleiding geboden waarin hun sport de belangrijkste plek inneemt, maar waarin de ontwikkeling als mens in de samenleving een minstens zo belangrijk element vormt.

De sporter combineert dit met een zelf gekozen onderwijstraject dat resulteert in een diploma of certificaat. Het Centre biedt hen bovendien het platform om sportief te presteren en te scoren door perspectief te bieden op sporten op het hoogste niveau.

Daarom is de inhoud van deze opleidingen ontwikkeld samen met Landstede Basketbal & Volleybal en FC Zwolle, met sportbonden, NOC*NSF en toonaangevende spelers en coaches uit de sportwereld. Er is sprake van onderwijs op maat, waarbij de sport leidend is.

Het Centre for Sports & Education coacht sporters individueel bij het invullen en uitvoeren van het trainings- en onderwijsprogramma. Dit gebeurt in een absoluut prestatieve omgeving met daarin factoren die uniek zijn in de Nederlandse situatie. Talentontwikkeling, ontmoeting, verantwoordelijkheid, zingeving en respect staan centraal in het Center for Sports & Education.

Het centrum is een initiatief van Landstede MBO en het Thomas a Kempis College en Talentstad. Ook Hogeschool Windesheim is betrokken bij de ontwikkeling van het programma.