Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Aanmelden voor december-straatfeesten

Voor 1 december via Bureau Opzoomer Mee waar de feestpakketten klaarliggen.

Deze hele maand kunnen Rotterdamse straten zich weer aanmelden voor de december-straatfeesten, waarbij buren met elkaar een feestje bouwen, elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Voor 1 december kunnen straten zich opgeven via Bureau Opzoomer Mee waar de feestpakketten klaarliggen.

Het straatfeest is een jaarlijkse decemberactie waarbij bewoners met elkaar sinterklaas, kerst of oud en nieuw vieren. De grootste Opzoomeractie van het jaar, vertelt Martin van Loon van Opzoomer Mee. Het is een traditie die in de stad sterk leeft. Vanaf deze week zijn spotjes op radio en televisie en rijden Opzoomertrams door de stad om de decemberactie onder de aandacht te brengen. En dat werkt, in een maand tijd kloppen zon 1200 straten bij ons aan.

Aanmelden
Straten kunnen zich aanmelden via www.opzoomermee.nl, en dat is zo gebeurd, volgens Martin. Met de handtekeningen van vijf bewoners op de aanmeldkaart ben je er al. Verder moet een straat ongeveer vijftig woningen tellen. Haal je dat niet, dan kun je met andere straten samenwerken. En anders krijg je een waardebon naar rato. Als de wil er maar is!

Voor de deelnemende straten liggen naast een waardebon van 175 euro, een feestpakket met uitnodigingskaarten en versieringen voor de Opzoomerboom klaar. Gemeentewerken plaatst de kerstboom op 9 december en zet er een piek op.

Zwaar feestpakket
Als je het feestpakket bij ons ophaalt, zorg dan voor een helpende hand, benadrukt Martin. Het pakket weegt zon vier kilo en de lichtslang voor de kerstboom maar liefst zeven. Dus die krijg je niet zo een-twee-drie mee op de fiets.

Bureau Opzoomer Mee
Meer informatie: tel. 010 - 213 10 55 of
www.opzoomermee.nl,
Schiedamsedijk 55a,
e-mail: info@opzoomermee.nl.