Gemeente Roermond

Onderzoek criminaliteit en veiligheid Roermond

De gemeente Roermond laat een onderzoek uitvoeren naar de beleving van criminaliteit en veiligheid bij burgers. De opdracht voor dit onderzoek is verleend aan B&A Consulting.

De gemeenteraad heeft op 30 oktober de Kadernota Veiligheid 2009-2012 vastgesteld. Om de effecten van het beleid te kunnen meten, vindt nu een 0-meting plaats. Het beleid heeft tot doel om de criminaliteit in de gemeente terug te dringen en het gevoel van veiligheid onder de bewoners en de bezoekers te vergroten.

Voor dat onderzoek zijn 3.600 inwoners willekeurig geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie. Deze mensen ontvangen deze week een brief met het verzoek om een vragenlijst op internet in te vullen. Bewoners die geen toegang hebben tot internet kunnen een bijgevoegde antwoordkaart invullen waarna het onderzoeksbureau belt voor een telefonische enquête.
Daarnaast worden bezoekers van Roermond bevraagd. Enquêteurs op straat zullen bezoekers van de stad vragen voorleggen over hun beleving van criminaliteit en veiligheid. Tevens worden bezoekers via een ansichtkaart - deze is bij de meeste winkeliers in de binnenstad en in het weekend bij de mobiele fietsenstalling op de hoek van het Stationsplein verkrijgbaar verzocht om deel te nemen aan het onderzoek.
Vervolgens komen er vervolgonderzoeken om zicht te krijgen op de ontwikkelingen.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om het gemeentelijk beleid op dit terrein verder vorm te geven. Het is daarom van groot belang dat iedereen die de uitnodigingsbrief heeft ontvangen, de enquête ook daadwerkelijk invult. De resultaten komen aan het eind van het jaar beschikbaar op deze website. Daarnaast zal in de plaatselijke media aandacht aan het onderzoek worden besteed.


* Klik hier om naar vragenlijst te gaan (alleen voor mensen die uitgenodigd zijn om de vragenlijst in te vullen. U heeft hier de inlogcode nodig die in de brief staat vermeld)

Publicatiedatum: 04-11-2008 Bijgewerkt: 06-11-2008