Gemeente Haaksbergen


Voortvarende aanpak centrum
06-11-2008 Voortvarende aanpak centrum
Een deel van het centrum van Haaksbergen gaat volgend jaar flink op de schop. Over een jaar moet het er in een groot deel van het Haaksbergse alvast een stuk aantrekkelijker uitzien. Dat gaf wethouder Marcel Diepenmaat woensdagavond 5 november aan tijdens de begrotingsbehandeling door de gemeenteraad. "Als het aan mij ligt wordt het voormalige Pathoni-pand nog dit jaar gesloopt. We gaan dan direct overleggen wat we voorlopig met die ruimte gaan doen. Maar het moet in elk geval alvast zorgen voor extra gezelligheid op en aan de Markt",

De wethouder gaf aan dat de gemeente niet langer wil wachten totdat realisering van het Marktpromenadeplan definitief is. De gemeente gaat alvast beginnen met het inrichten van de openbare ruimte. Diepenmaat: "De Markt wordt zo snel mogelijk heringericht volgens de inrichtingsschets die bij het Marktpromenadeplan hoort. Dus muurtjes weg, een natuurstenen band met gras rondom de kerk en een vlak Marktplein". Inmiddels is al een sloopvergunning aangevraagd voor het vroegere ABN-Amrogebouw op de hoek Blankenburgerstraat-Ruisschenborgh. Aansluitend bij de uitgangspunten voor het Marktpromenadeplan wil de gemeente volgend jaar het voorplein voor de voormalige OBS Dorp en de Ruisschenborgh inrichten als toegangsweg naar het centrum. Voorts wordt de Hibbertstraat ingericht en bovendien is aan Domijn gevraagd om het terrein van de Bron tijdelijk in te richten als parkeerplaats.

Een door het CDA ingediende motie over de herinrichting van een deel van het centrum - die met de toelichting van de wethouder - eigenlijk overbodijg was geworden - werd met 9 stemmen voor (CDA en VVD) en 8 tegen aangenomen.