Datum: 6 november 2008

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Woensdag 5 november even na 14.30 uur vond op de kruising Prinses Beatrixlaan/Eikenlaan een aanrijding plaats. Een 38 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Eikenlaan in de richting van de kruising. Daar wilde de bestuurster links afslaan, maar zag een van links komende fietsster over het hoofd die rechtdoor reed. De fietsster, een 59 jarige Alphense, werd aangereden en liep een gebroken pols en vermoedelijk heup letsel op. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.

Gouda Van fiets geduwd Een 11 jarige fietsster uit Gouda is woensdag 5 november rond 17.30 uur van haar fiets geduwd. Het meisje reed over het fietspad van de Hoevenlust, ter hoogte van de Landlustweg, toen een brommer met twee personen haar tegemoet reed. Bij het passeren stak de bijrijder zijn hand uit en duwde opzettelijk tegen de schouder van het meisje. Het meisje kwam hierdoor ten val in de bosjes en liep een pijnlijke heup op. De twee personen reden hierna door in de richting van de Plaswijckweg. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Gouda Verdachten na diefstal kleding aangehouden De politie heeft woensdagmiddag 5 november twee Amsterdammers van 32 en 36 jaar aangehouden op de Nieuwe Haven op verdenking van diefstal van kleding. Beveiligingsmedewerkers hield één van de verdachten in een warenhuis op de Kleiweg in de gaten nadat gezien was dat de man met een geprepareerde tas de winkel was binnengelopen. De man stopte kinderkleding in de tas en verliet de winkel zonder te betalen. De beveiligingsmedewerkers hebben de man gevolgd en hebben hem staande gehouden op de Nieuwe Haven bij zijn auto. Kort daarna werd ook de tweede verdachte aangehouden. In de auto van de mannen werden naast de kledingstukken uit de geprepareerde tas nog meer kledingstukken in vuilniszakken aangetroffen. Er was voor bijna 700 euro aan kledingstukken gestolen in meerdere winkels. De politie doet nader onderzoek.

Gouda Hennepkwekerij in bedrijfspand De politie heeft woensdag 5 november een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Herpstraat aangetroffen en ontmanteld. De politie kreeg die avond een melding dat er bij het pand een sterke henneplucht werd geroken. De kwekerij had 473 hennepplanten. Twee Gouwenaren van 24 en 37 jaar werden ter plaatse aangehouden. De goederen van de kwekerij en de planten zijn vernietigd. De politie doet nader onderzoek.