Moeilijke woningmarkt vraagt om creativiteit van makelaar en verkoper

06/11/2008 10:15

beetjehulp.nl

Beetjehulp.nl timmert aan de weg

Veel mensen twijfelen in de huidige woningmarkt of zij hun woning wel of niet moeten verkopen. Online makelaarsdienst beetjehulp.nl heeft nieuwe stappen genomen om makelaars en verkopers bij elkaar te brengen om de moeilijke marktomstandigheden het hoofd te bieden. Bezoekers van de vernieuwde website kunnen bijvoorbeeld klantervaringen bekijken door middel van filmpjes.

Juist nu hulp van een lokale makelaar

Door de kredietcrisis vinden veel mensen het moeilijk om hun woning in de verkoop te zetten. René Noorman, Directeur van beetjehulp.nl, zegt hierover: "Iedereen heeft de verhalen in de media gehoord van woningen die steeds langer te koop staan. Dit schrikt de consument af. Veel mensen kiezen daarnaast steeds vaker voor het internet als middel om hun woning te verkopen. Hierdoor heeft de consument minder hoge kosten voor een makelaar. Advertentiesites worden bijvoorbeeld steeds populairder bij het verkopen van een woning. Doe-het-zelf verkopers vragen echter vaak een te hoge verkoopprijs voor hun woning. Dit heeft als gevolg dat er weinig interesse is van woningzoekers èn de woning dus lang te koop staat. Juist in deze tijd is het belangrijk om niet een tè hoge, maar wel een zo goed mogelijke vraagprijs te stellen. Daarom maakt beetjehulp.nl gebruik van een lokale geselecteerde NVM-makelaar, die de verkoper adviseert en begeleidt bij het verkooptraject en dus ook de vraagprijs vaststelt in overleg met de klant. Hierdoor wordt het maximale resultaat behaald."

Beetjehulp.nl blijft vernieuwen

Afgelopen week is de vernieuwde website van beetjehulp.nl gelanceerd, geheel in een verfrissende nieuwe look. In de website zijn moderne technieken toegepast, waardoor het aanmelden van een woning makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt voor de consument. Door middel van informatieve filmpjes en adviezen op de website wordt uitgelegd wat de verkoper kan doen om zijn huis beter en sneller te verkopen. Daarnaast kan de consument reviews van klanten bekijken die hun huis met beetjehulp.nl hebben verkocht.

Beetjehulp.nl in TV-makelaar

Wie geïnteresseerd is in bijzondere architectuur moet 11 november a.s. naar de TV-makelaar kijken (op RTL 4). In één van de afleveringen verschijnt namelijk één van de bekende kubuswoningen, van de architect Piet Blom, uit Rotterdam. Deze kubuswoning staat momenteel te koop bij beetjehulp.nl en heeft voor de tv-uitzending een Open Huis georganiseerd.

Woning te koop zetten bij beetjehulp.nl

Met beetjehulp.nl kun je zelf je huis verkopen via internet met hulp van een lokale NVM-makelaar. Consumenten die hun woning willen verkopen kunnen zich aanmelden op www.beetjehulp.nl. De dienst is in heel Nederland beschikbaar met ondersteuning van 150 aangesloten NVM-makelaars. Beetjehulp.nl is een initiatief van Rotero groep, een organisatie die zich bezighoudt met de ontwikkeling van franchiseformules voor de makelaardij en financiële dienstverlening.





http://www.beetjehulp.nl/