Persberichten stad Utrecht, 09.55 uur

Utrecht, 06-11-2008

Fietsendief met smoesje aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 november heeft de politie een man aangehouden met een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man met een fiets op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Marnixlaan lopen. De man hield de achterkant van de fiets omhoog. De agenten spraken de man aan en vroegen hem waarom de fiets op slot stond. In eerste instantie gaf de 18-jarige man uit Duiven aan dat hij zijn fietssleutel kwijt was. Toen de agenten hun wenkbrauwen wat fronsten liet de man weten dat hij de fiets die avond gekregen had van een vriend.

Toen hij zag dat de agenten die smoes ook niet echt geloofde verklaarde hij de fiets die nacht van een onbekende man gekocht te hebben voor slechts 10 Euro. Uiteindelijk gaf hij toe de fiets zelf gestolen te hebben voor een woning aan het Oppenheimplein. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Op de Debussystraat vond woensdagavond een straatroof plaats. Een vrouw werd door twee jongens op een scooter beroofd van haar tas.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 22.50 uur over de Leidseweg in de richting van de Mozartbrug. Hier zag de vrouw een scooter met twee personen staan. Eén van de personen riep die. De vrouw dacht dat de man een bijdehante opmerking wilde maken en fietste door. Ter hoogte van de Debussystraat kwam de bewuste scooter rechts naast de vrouw rijden en de passagier greep de tas van het slachtoffer. De vrouw fietste nog wel een stukje achter de verdachte aan maar moest haar achtervolging staken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht centrum, tel. : 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie donderdagavond een meisje aangehouden omdat zij kleding had gestolen.

De beveiliging zag rond 18.05 uur dat twee meisjes grote hoeveelheden merkkleding meenamen de paskamers in. De meisjes kwamen na enige tijd uit de pashokjes uit zonder kleding.

De beveiligers grepen in en controleerde de dames. Eén van de meisjes maakte direct stampij waardoor het andere meisje kans zag weg te komen. In de pashokjes werd een grote hoeveelheid kleding aangetroffen waarvan de beveiligingslabels waren verwijderd en de kleding hierdoor beschadigd. Het 15-jarige meisje werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek naar het tweede meisje loopt nog. Hier werd haar moeder in kennis gesteld.

Vijf aanhoudingen

UTRECHT - Dinsdag 4 november heeft de politie vijf mannen aangehouden omdat zij overlast veroorzaakten en ondanks een gebiedsontzegging, toch in parkeergarages rondhingen.

De politie controleerde gericht op overlastsituaties en verdachte situaties die met autokraken te maken hebben. Twee mannen werden aangehouden omdat ze overlast veroorzaakten. Een 23-jarige man uit Polen heeft een ontzegging van een week gekregen voor de Voorstraat en omgeving. Hij maakte zich schuldig aan openbare dronkenschap en hing in een portiek. Een 42-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij drugs ging gebruiken. Hij mag de komende maand niet meer op Hoog Catharijne komen.

Twee mannen uit Utrecht, van 18 en 22 jaar oud, werden aangehouden nadat ze een tijd in de parkeergarage Vredenburg rondhingen. Bij controle van de persoonsgegevens bleek dat de mannen een gebiedsontzegging hadden, omdat ze in het verleden verdachte zijn geweest van inbraak in een auto. Ook in een parkeergarage aan de Springweg overtrad een 27-jarige Utrechter zijn gebiedsontzegging. Ook hij is aangehouden.

Woninginbrekers met witte voeten aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij een inbraak in een woning aan de Bremstraat hadden gepleegd.

Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie een inbraakmelding bij een woning aan de Bremstraat. Ter plaatse bleek dat twee mannen in de woning waren geweest en betrapt waren. In de vlucht werd door de inbrekers een emmer met witkalk omgetrapt. Hierdoor hadden beide mannen witte schoenen en liep er een duidelijk spoor met schoenafdrukken op straat. Nadat het spoor gevolgd was zagen agenten aan het eind van de Egelantierstraat het tweetal lopen. Bij het zien van de politie renden de mannen weg.

Eén man een 39 jaar uit Utrecht werd meteen aangehouden. De tweede verdachte 32-jaar uit Den Haag werd even later op de Plantage aangehouden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de Utrechter nog gesignaleerd stond voor de politie Eindhoven.

Doorgereden na aanrijding

UTRECHT-Op 2 november vond er een doorrijden na aanrijding plaats. Omstreeks 18.40 uur reed een 45-jarige man uit Vleuten in zijn taxibusje over de Zuilensering. Hij zag van achter een auto met hoge snelheid naderen en voordat hij er erg in had werd hij van achteren aangereden door deze auto. De auto van de 45-jarige man raakte in onbalans en botste uiteindelijk tegen de vangrail.

Gelukkig raakte de man niet gewond maar de auto liep wel forse schade op. De veroorzaker van het ongeval reed vervolgens door. De politie heeft de aanrijding in onderzoek en verzoekt getuigen te reageren via 0900-8844, Utrecht.