Politie Rotterdam Rijnmond

Woensdag 5 november 2008


* OVERVALLER BENZINESTATION AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft een verdachte aangehouden voor de overval op een tankstation. Even over zeven uur 's ochtends op zaterdag 21 juli kwam een man een pompstation aan de Capelseweg binnen en bedreigde de caissière met een mes. De man heeft geld uit de kassa gepakt, zo'n 200 euro, en is daarop weggevlucht. De politie heeft nog een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar niemand aangetroffen. De politie heeft ook sporenonderzoek gedaan en camerabeelden veilig gesteld. Daarnaast hebben agenten stoepborden geplaatst en een getuigenoproep verspreid. Dit heeft toen niet tot resultaat geleid. Tenslotte is het landelijke programma van de AVRO, Opsporing Verzocht ingeschakeld. Dit heeft geleid tot een anonieme melding. Mede op basis van deze tip en onderzoek door de politie, hielden agenten op woensdag 29 oktober een 19-jarige Rotterdamse man aan. Nadat politiemensen bij zijn ouders aan de deur zijn geweest, heeft de jongen zichzelf onder druk van de politie gemeld op een politiebureau. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. Opvallend detail achteraf is dat zowel de ouders als de vriendin van de verdachte op de hoogte waren van zijn daad. Zij hebben met deze wetenschap van de overval echter niets gedaan.


* ALCOHOLCONTROLE OOK IN DE HAVEN
ZEEHAVENPOLITIE - Naast de controle op alle uitvalswegen rondom Rotterdam controleerde de politie op vrijdag 31 oktober tussen twee uur 's middags en half elf 's avonds ook in de Botlek en de omgeving van Rozenburg op alcohol.
De controle was met name bedoeld als ontmoediging ten aanzien van het alcoholgebruik bij bedrijven in de genoemde gebieden. In veel bedrijven is het nog een 'goed' gebruik om de week af te sluiten met een borrel. In totaal controleerden politiemedewerkers 700 bestuurders. Twee automobilisten werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Tevens werden 10 bekeuringen gegeven voor diverse overtredingen.

Watercontrole
De politie controleerde ook op het water. De watercontrole werd uitgevoerd met 2 vaartuigen zowel in de Botlek als in de Stad. Er werden in totaal 13 controles uitgevoerd.


* VERNIELERS AANGEHOUDEN OP VAKANTIEPARK
OUDDORP - De politie heeft twee jongens aangehouden nadat zij vernielingen hadden gepleegd in een vakantiehuisje. Dinsdagavond rond zeven uur kreeg de politie melding dat personeel van verhuurde vakantiehuisjes aan Port Zelande twee huurders vast hadden. Uit de bungalow, die de jongens van 18 en 19 jaar oud, hadden gehuurd kwam veel rook. Toen het personeel was gaan kijken, bleek dat huurders een plastic tuinstoel in de open haard hadden gedaan. Daarnaast hadden ze diverse spullen vernield en was het een ravage. De brandweer is ook nog ter plaatse geweest, maar het vuur was toen al geblust. Het tweetal uit resp. Gosseldange en Hoesdorf is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING MET DODELIJKE AFLOOP

ROTTERDAM-OOST - Een 19-jarige vrouw uit Rotterdam werd dinsdagavond door een personenauto aangereden op de Honingerdijk. Zij is aan haar verwondingen overleden.
Omstreeks kwart over zeven 's avonds reed een 27-jarige autobestuurster uit Rotterdam tegen de overstekende voetgangster aan. Zij kwam vanuit de Abraham Van Rijckevoorselaan en reed in de richting van de Oostzeedijk. Ambulancemedewerkers brachten het slachtoffer met hoofdletsel over naar het ziekenhuis. Later die avond is zij aan haar verwondingen overleden. De Technische Ongevallen Dienst van de politie onderzoekt de aanrijding.


* MAN MET SCOOTMOBIEL TE WATER GERAAKT
ROTTERDAM-CENTRUM / NIEUWE-WESTEN - Een 46-jarige man uit Rotterdam is woensdagmiddag met een scootmobiel in het water geraakt nabij de Heemraadssingel.
Om nog onbekende reden kwam het slachtoffer omstreeks kwart over twaalf vanaf het trottoir in de berm terecht en reed het water in. Twee oplettende getuigen, een 36-jarige vrouw en een 45-jarige man, zagen dit en gingen direct het water in om de man te helpen. Beide Rotterdammers tilden hem uit het water op de kant. Brandweermedewerkers haalden de scootmobiel uit het water. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De behulpzame Rotterdammers krijgen van de politie een bloemetje.