Politie Groningen

Politie zoekt getuigen aanrandingen

Groningen, 06-11-2008 o Woensdagavond rond 18.20 uur is een vrouw aan de Kruitgracht in Groningen lastig gevallen door een nog onbekende man. Afgelopen weekend overkwam dat drie andere vrouwen.

Twee van deze aanrandingen vonden plaats op zaterdagavond, omstreeks 20.45 uur op de Bloemsingel en omstreeks 21.40 uur op de Antonius Deusinglaan. De derde vrouw werd in de nacht van zondag op maandag om 0.10 uur lastig gevallen op de Hardewikerstraat. Door tegenstribbelen en geschreeuw van de vrouwen, wisten de vrouwen te ontkomen en ging de dader er vandoor.

De vrouw aan de Antonius Deusinglaan is te hulp geschoten door twee vrouwen op een fiets. De vrouw aan de Hardewikerstraat werd na het incident aangesproken door een jongeman, vermoedelijk een student. De politie zou graag in contact komen met deze mensen.

De politie onderzoekt de aanrandingen en het eventuele verband daartussen. Mensen die getuige zijn geweest of informatie hebben over deze incidenten, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook vrouwen die de laatste paar weken in dezelfde omgeving zijn lastig gevallen door een man, kunnen contact opnemen met de politie.