Gemeente Buren


Zandekkers Ravenswaaij klaar voor inspraak

Sinds woensdag 29 oktober is duidelijk dat de ruimtelijke onderbouwing, de verkaveling en de woningtypen voor het plan Zandekkers in Ravenswaaij nagenoeg vastliggen. Het voorontwerpbestemmingsplan wordt binnen afzienbare tijd in procedure gebracht.

Dorpshuis De Rozenhoek was met bijna 100 bezoekers goed gevuld. Wethouder Wim Hompe benadrukte nog eens het belang van woningbouw in kleine kernen. Projectleider Marinus van Olderen schetste het vervolg van de bestemmingsplanprocedure en het verlenen van de uiteindelijke bouwvergunning. Namens Burgland Ontwikkeling werden de verkaveling en de typen woningen toegelicht.

Na de inleidingen bood presentator Sjef van Elk alle gelegenheid tot discussie. De inwoners van Ravenswaaij maakten daar dankbaar gebruik van. Onderwerpen die ter sprake kwamen waren de uitkomsten van een woningbehoeftenonderzoek, het aantal woningen en voor wie er wordt gebouwd. Ook vroegen aanwezigen naar de mogelijkheid van huurwoningen. Afgesproken is, dat in samenspraak tussen de Dorpsraad, de gemeente en de ontwikkelaar wederom overleg met de Stichting Woningbeheer Betuwe plaatsvindt.

Ook het onderwerp bouwverkeer kwam aan de orde. De heer Van Olderen gaf aan, dat daar nog geen duidelijkheid over is. Als meest voor de hand liggende route zag hij vanaf de Provincialeweg N320 via de Hoendersteeg, Nieuweweg, Lekbandijk, Prinses Margrietstraat en dan via de Maatsteeg. Daarmee wordt de woonomgeving het minst belast.

Het plan is mede dankzij zes inwoners uit Ravenswaaij (Klankbordgroep) tot stand gekomen. Als dank voor hun werkzaamheden tot nu toe vroeg de voorzitter van de Dorpsraad, de heer Mulder, om een warm applaus. Na de discussie konden de mensen nog individueel kennis nemen van de plannen. Ook aan de inleiders konden vragen gesteld worden.

De volgende stap in de procedure is de inspraak ten behoeve van het voorontwerpbestemmingsplan. De bekendmaking vindt plaats via de gemeentelijke informatierubriek in De Zakengids.