Persberichten Heuvelrug, 10.25 uur

Utrecht, 06-11-2008

Politie en gemeente werken wederom samen aan terugdringen van auto-inbraken.
UTRECHTSE HEUVELRUG / DRIEBERGEN-RIJSENBURG In april van dit jaar werden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de eerste spandoeken opgehangen tegen auto-inbraak. Nu de dagen weer korter worden, de avonden en nachten langer en het blijkt dat de autoinbraken weer toenemen, worden de spandoeken opnieuw op locaties opgehangen met als doel het aantal auto-inbraken terug te dringen. Ook wordt er binnenkort op diverse plaatsen in Driebergen geflyerd tegen auto-inbraak.

Ook deze ronde zijn er voor het ophangen van de spandoeken locaties gekozen waar veel autoinbraken plaatsvinden.
Op 11 november a.s vanaf 8.45 uur worden de spandoeken opgehangen op de volgende locaties (in deze volgorde):

- Congrescentrum de Baak, Horstlaan/Hoofdstraat in Driebergen (het betreft landgoed de Horst dat is gelegen rondom de tijdelijke Albert Heijn)

- Parkeerterrein van de C1000, Hoofdstraat 162 in Driebergen
- Restaurant het Wapen van Rijsenburg, Hoofdstraat 83 in Driebergen
- Sporthal Hoenderdaal, Hoendersteeg 7 in Driebergen De spandoeken blijven hangen tot 24 december 2008.

Gerichte acties:
Op de spandoeken staat een pakkende tekst om autobezitters te motiveren geen waardevolle spullen achter te laten in hun auto. Dit moet de autobezitters bewust maken van hetgeen zij zelf kunnen doen om een auto-inbraak te voorkomen.

Verder zal de politie in Driebergen een flyeractie starten op de dag dat ook de spandoeken worden opgehangen. Er zal worden geflyerd:
- Parkeerterrein van de C1000 en Albert Heijn in Driebergen, op dinsdag 11 november as en op woensdag 19 november as tussen 16.00 en 21.00 uur én op woensdag 12 november as tussen 11.00 en 13.00 uur
- Restaurant het Wapen van Rijsenburg in Driebergen, op dinsdag 11 november as en op woensdag 19 november as tussen 16.00 en 21.00 uur

- Sporthal Hoenderdaal in Driebergen,
op dinsdag 11 november as en op woensdag 19 november as tussen 16.00 en 21.00 uur

- Parkeerterrein van het NS station Driebergen-Zeist, op dinsdag 11 november as en op woensdag 19 november as tussen 16.00 en 21.00 uur

- Rondom het centrum van Driebergen en markt aan de Traaij, op woensdag 12 november as tussen 11.00 en 13.00 uur

Daarnaast houdt de politie de komende maanden verscherpt toezicht in de wijken waar veel auto-inbraken plaatsvinden. Politieagenten spreken autobezitters, indien mogelijk, direct aan op de aanwezigheid van (waardevolle) spullen in de auto.

Gezien de hoogte waarop de spandoeken komen te hangen, zal de brandweer hier wederom aan te pas moeten komen.


---

------------------------------------------