Politie Groningen

Donderdag 6 november

Provincie Groningen, 06-11-2008

Groningen: fietser gewond

Een 14-jarige fietser uit Groningen is woensdagochtend gewond geraakt. De jongen fietste over de Asingastraat in zijn woonplaats. Hij gaf geen voorrang aan een 25-jarige automobiliste uit Groningen. Een aanrijding was het gevolg. De jongen werd geschept. Hij is met in elk geval beenletsel en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: controles Damsterdiep en Ulgersmaweg

De politie heeft woensdagmiddag gecontroleerd op het Damsterdiep in Groningen. Hier wordt veelvuldig tegen de richting in gefietst, wat voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgt. In totaal zijn 27 fietsers en 3 bromfietsers bekeurd.

Op de Ulgersmaweg in Groningen is woensdagochtend een
bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 18 bekeuringen uitgeschreven: te hoge snelheid (7x), geen goedwerkende claxon/bel (5x), niet kunnen tonen rijbewijs/bromfietscertificaat (3x), versleten banden (1x), schokdempers (1x), invordering kenteken (1x).

Het kenteken dat werd ingevorderd was van een 17-jarige bromfietser uit. Op de rollerbank bleek zijn bromfiets een snelheid te kunnen halen van 81 km/uur. De politie maakt proces-verbaal op voor een snelheidsovertreding van 22 km/uur. De jongen moet zijn kentekenbewijs inleveren en na aanpassing van zijn bromfiets voor hercontrole naar het bureau komen.

Groningen: inbreker aangehouden

Een 52-jarige Stadjer is woensdagavond aangehouden bij een inbraak. De man had ingebroken in een pand aan de Poststraat in zijn woonplaats. Tijdens zijn activiteiten werd hij gestoord door
beveiligingspersoneel. De beveiliging wist de man aan te houden en over te dragen aan de politie. De Stadjer was het pand binnen gekomen door een raam te forceren. Bij de man werd ook nog een mes aangetroffen. Hij heeft vrijwillig afstand gedaan van het mes. Toen agenten met de man richting het cellencomplex reden, werd de man onwel. Vermoedelijk een gevolg van afkickverschijnselen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Appingedam: vrouw gewond bij fietsongeval

Een 62-jarige vrouw uit Appingedam is woensdagochtend op De Riepe gewond geraakt bij een ongeval met haar fiets. De vrouw had problemen met de fietsketting, waardoor zij extra kracht moest zetten. Op een gegeven moment schoot de ketting door. Zij schoot vervolgens van de trappers en liep de vrouw een flinke verwonding aan haar onderbeen op. Het slachtoffer werd met haar verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De fiets van de vrouw werd door de agenten op haar huisadres bezorgd.

Sellingen: mislukte ramkraak met gestolen vrachtauto

Onbekenden hebben dinsdagnacht met een vrachtauto een bankgebouw in de Dorpsstraat geramd. De vrachtauto was eerder bij een bedrijf in Winschoten gestolen. Met de achterzijde van het zware voertuig werd vervolgens tegen de gevel van de bank gereden. Vermoedelijk gebeurde dit met de bedoeling de kluis van een pinautomaat leeg te roven. De voorpui van het bankgebouw raakte ontzet door de aanrijding. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onderdendam: vrachtwagenchauffeur in de fout

De politie heeft woensdagochtend op de Winsumerweg een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Scheemda beboet. Een agent zag, rijdend achter de vrachtwagen, dat er lading van de vrachtauto afwaaide. Ook bleek de achterdeur van de container niet goed afgesloten was. Op de weegbrug bleek dat de combinatie 5,5% te zwaar was. De chauffeur moest de container achterop de vrachtauto vergrendelen en de lading bovenop afdekken met een kleed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de chauffeur.

Winschoten: fietsster gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising A.J. Romijnweg met de Blijhamsterweg is woensdagochtend een 15-jarig meisje uit Wedde gewond geraakt. Een 68-jarige automobilist uit Winschoten verleende op de kruising geen voorrang aan de jonge fietsster. Het meisje werd letsel aan het gezicht naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt. De fiets van het slachtoffer werd op het politiebureau geplaatst.

Delfzijl: vrachtwagen verliest zakken biks

De politie heeft woensdagmiddag op de Provincialeweg N991 een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Spannum bekeurd. Volgens de chauffeur was de lading in zijn vrachtauto gaan schuiven toen hij over de verhoogde binnenzijde van de rotonde reed. Hierdoor vielen er zakken biks vanaf de vrachtauto op het wegdek. De Fries kreeg een proces-verbaal vanwege de vallende lading.

Leek: vrachtwagen op zijn kant

Bij een verkeersongeval op de snelweg A7 is donderdagochtend een 22-jarige man uit Leeuwarden gewond geraakt. De Fries bestuurde een vrachtauto met suikerbieten. De chauffeur was volgens eigen zeggen in slaap gevallen en daardoor in de berm terecht gekomen. Via de vangrail belandde de vrachtauto op zijn kant. De 22-jarige kon op eigen kracht uit de cabine komen. Hij werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtauto zal na de ochtendspits worden weg getakeld.

Siddeburen: aanrijding met drank

De politie heeft woensdagavond op de Oudeweg een 19-jarige man uit Hellum aangehouden voor rijden onder invloed. De man bestuurde een auto en verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij botste tegen een kabelkast, twee verkeersborden en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een hek. Een blaastest op de plek van het ongeval wees uit dat de verdachte alcohol had gedronken. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de beginnende bestuurder 0,3 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op. De beschadigde auto werd afgesleept.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.

Schildwolde, Meenteweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 225, aantal overtredingen: 37, hoogst gemeten snelheid: 74 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Appingedam, Provincialeweg N360: aantal gecontroleerde voertuigen: 1699, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur.

Leek, Lindensteinlaan: aantal gecontroleerde voertuigen: 442, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur.

Harkstede, Hoofdweg (N986): aantal gecontroleerde voertuigen: 459, aantal overtredingen: 30, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.

Wildervank, Rijksweg N33: aantal gecontroleerde voertuigen: 1562, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 152 km/uur, snelheidslimiet: 100 km/uur.

Groningen, Gotenburgweg: aantal gecontroleerde voertuigen: 1576, aantal overtredingen: 90, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur.