Waterschap Zeeuwse Eilanden

Gemaal Poppekinderen > Waterschap werkt aan verkeersveiligheid op Tholen

Waterschap werkt aan verkeersveiligheid op Tholen

Op Tholen zijn eerder dit jaar in korte tijd meerdere ernstige ongelukken gebeurd waar helaas ook doden te betreuren waren. De gemeente Tholen en waterschap Zeeuwse Eilanden hebben besloten enkele verkeersmaatregelen te nemen om de verkeersveiligheid zo veel mogelijk te vergroten.

Half november gaat de maximumsnelheid op de Oudelandsedijk tussen Sint-Annaland en Stavenisse naar 60 kilometer per uur in plaats van 80. Hier worden Zone-60 borden geplaatst. Deze verlaagde snelheid gaat ook gelden op de Anna Vosdijk en Zoetwaterweg. Bovendien komt er geregeld een mobiele radardisplay die de weggebruikers bewust maakt van hun snelheid.

Verder hebben gemeente en waterschap gekeken welke andere maatregelen genomen zouden kunnen worden om op verschillende plaatsen de verkeersveiligheid te vergroten. Volgend jaar willen ze het gevaarlijke kruispunt Langeweg-Groeneweg nabij Tholen aanpakken. Gebleken is dat hier met enige regelmaat ongelukken gebeuren. Hier kan bijvoorbeeld een verkeersplateau komen om de snelheid af te remmen.

Het waterschap heeft ook al jaren de wens om een fiets- en voetpad aan te leggen langs de Stoofweg nabij Sint-Annaland. Nu de gemeente hier aan bij wil dragen, kan het fietspad sneller worden aangelegd. Als binnenkort gestart wordt met de voorbereidingen kan dit fietspad er naar verwachting in 2010 liggen.

Bovendien wil het waterschap samen met de gemeente een verbeterplan opstellen voor de oversteekplaats nabij het kruispunt Rijksweg-Oostdijk op Sint Philipsland. Mensen vinden dit punt namelijk onveilig.

Middelburg, 6 november 2008

fietsweg-bord02.jpg (74 Kb)
© Waterschap Zeeuwse Eilanden