Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 6 november 2008

Pasgeboren Grevy zebra op ontdekking in DierenPark Amersfoort 50ste Grevy zebra geboren

Zaterdag 1 november is in DierenPark Amersfoort een Grevy zebra geboren. Het gaat goed met het mannetje, Addis genaamd, en hij is inmiddels ook zichtbaar voor het publiek op de Savanne. Het is voor het DierenPark de 50ste Grevy zebra die geboren is in het park. Dit is erg belangrijk aangezien de Grevy zebra in het wild met uitsterven wordt bedreigd.

De Grevy zebra
De Grevy zebra is in DierenPark Amersfoort van dichtbij te zien op de Savanne, waar ook de giraffen, elandantilopen en watoessierunderen leven. Deze soort zebra behoort tot de zeldzaamste zebrasoorten en in het wild worden ze met uitsterven bedreigd. DierenPark Amersfoort is dan ook zeer blij met de geboorte van Addis (betekenis: nieuw) in verband met het soortbehoud. Deze Grevy zebra is het 50ste jong die in DierenPark Amersfoort is geboren, sinds in 1975 de eerste Grevy zebra in het park kwam. Het park hoopt dat er de komende tijd nog meer zebra's worden geboren.

Grevy zebra in het wild

DierenPark Amersfoort ziet de bescherming van de natuur als één van haar belangrijkste taken. Het park speelt dan ook een belangrijke rol in het European Endangered species Programm (EEP) van onder andere de Grevy zebra. DierenPark Amersfoort biedt daarnaast met haar eigen Jellow Wildlife Fund financiële steun aan diverse projecten voor natuur- en soortbehoud over de hele wereld, waaronder het Grevy zebra-project in Kenia.

Nog meer geboortes
In de afgelopen tijd zijn er nog meer dieren geboren. Zoals de jonge elandantilope waar gasten zelfs getuige waren van de bevalling. Ook is er nog een watoessierund geboren op de Savanne en bij de bavianen is er ook een nieuwe telg in de familie.

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Gasten staan oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Gasten wanen zich in De Nacht in een nachtelijke jungle en in de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen, zoals mantelbavianen op het apeneiland en kaalkopibissen bij de tempel. Voorbeelden van afwijkingen in de natuur zijn te vinden in het Zoölogisch Museum. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;