Politie Haaglanden

Extra persbericht 6 november hennepdrogerij

Nootdorp, 06-11-2008 o Politieagenten ontmantelden maandag 3 november 11.30 uur een hennepdrogerij in een woning aan de Laan van Floris de Vijfde. In de woning troffen de agenten na een tip een complete hennepdrogerij aan.

Grote vangst
Agenten kregen een anonieme tip dat in de woning een hennepkwekerij was ingericht. Nadat de agenten de woning betraden bleek dat in een van de kamers van de huurwoning een hennepdrogerij was ingericht. Daarnaast was een kamer ingericht als opslag/verpakkingsruimte. In totaal namen de agenten ruim 100 kilo gedroogde henneptoppen in beslag evenals diverse verpakkingsmaterialen. De hennep vertegenwoordigt een straatwaarde van één miljoen euro. De hennep is inmiddels vernietigd.

De hennep op de droogrekken

Verdachten
De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp stelt een onderzoek in naar de bewoners van de woning.

Een deel van de hennep

Bel Meld Misdaad Anoniem
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.