Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Persbericht: De Vries Slaapcomfort is âDe leukste winkel om bij te werkenâ
Datum: 06/11/2008

De Vries Slaapcomfort uit Malden is âDe leukste winkel om bij te werkenâ 2008. De jury verkoos De Vries boven medegenomineerden Prénatal, vestiging Coolsingel Rotterdam en AktieSport, vestiging Alphen aan den Rijn. Geert Vermeer, juryvoorzitter en voorzitter Hoofdbedrijfschap Detailhandel, reikte de prijs uit tijdens het Retail Jaarprijs Gala in Hilversum.

Vertrouwen in de medewerkers
De jury was bij De Vries vooral onder de indruk van de ongedwongen werksfeer en de grote mate van collegialiteit. Het team overlegt regelmatig over de te volgen koers. Medewerkers hebben veel vrijheid, zijn volledig verantwoordelijk voor diverse assortimentsonderdelen, hun mening en ideeën doen er echt toe. Eigenaar De Vries motiveert, delegeert en heeft volop vertrouwen in zijn medewerkers. Het complete team straalt uit dat dit hùn winkel is en dat zij trots zijn om hier te werken. De winkel is sfeervol ingericht, het team gaat er prat dat de winkel er âspic en spanâ uitziet; de onderlinge contacten zijn uitstekend en hartverwarmend. De Vries is daarmee een voorbeeld voor de sector.

Een prijs van en voor medewerkers
De Retail Jaarprijs âDe leukste winkel om bij te werkenâ is de enige categorie waarin winkelmedewerkers hun âeigenâ winkel kunnen aanmelden. In totaal kwamen 116 aanmeldingen binnen. Daaruit blijkt dat vooral ondernemers en bedrijfsleiders die veel aandacht schenken aan de persoonlijke begeleiding en waardering hoge ogen gooien bij hun medewerkers. Ook hechten de medewerkers veel belang aan de mogelijkheid opleidingen en trainingen te volgen.

Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Zo is er veel flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed gecombineerd kan worden met studie of de zorg voor een gezin. Ook zijn er goede opleidingsmogelijkheden. De genomineerde bedrijven zijn hiervan goede voorbeelden.

De jury voor de verkiezing van âDe leukste winkel om bij te werkenâ bestond uit Lilian Bakhuijsen en Jiri Lammerts van Bueren, beiden namens FNV Bondgenoten, en Jaap Koster, voorzitter van de Centrale Branchevereniging Wonen. Geert Vermeer, voorzitter van het HBD was ook voorzitter van de jury.

Retail Jaarprijzen 2008
De Retail Jaarprijzen zijn in het leven geroepen om het imago van de detailhandel te bevorderen en het innovatief denken onder winkeliers te stimuleren en gelden als de belangrijkste prijzen in de detailhandel. De Retail Jaarprijs âDe leukste winkel om bij te werkenâ is een initiatief van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).Naast de prijs voor âDe leukste winkel om bij te werkenâ zijn er hoofdprijzen voor de Beste Winkelketen en de Beste Zelfstandige winkelier.