FNV

visual

6-11-2008

FNV opent meldpunt prijsstijgingen kinderopvang

Kinderdagverblijven stellen de komende tijd de nieuwe uurtarieven voor de kinderopvang 2009 vast. De maximale vergoeding van de overheid voor 2009 van EUR 6,10 per uur wordt hierbij regelmatig overschreden. De FNV roept ouders op om de verhoogde uurtarieven te melden via kinderopvang@vc.fnv.nl.

Ouders gaan in 2009 flink meer betalen voor kinderopvang. Naast de verhoging van de ouderbijdrage in verband met bezuinigingen van de overheid, worden veel ouders vanaf 2009 geconfronteerd met prijsverhogingen van kinderdagverblijven. Deze verhogingen overschrijden in veel gevallen de door de overheid vastgestelde maximum uurprijs van EUR 6,10.

Volgens het ministerie van OCW blijft de uurprijs van de meeste kinderopvangverblijven onder de EUR 6,10. Staatssecretaris Dijkstra besloot eerder dit jaar om de maximum uurprijs niet te indexeren.

Een voor 2009 niet-geïndexeerde maximale vergoeding èn een verhoging van de ouderbijdrage èn een hoger uurtarief leiden ertoe dat veel ouders vanaf 2009 honderden euro's meer moeten betalen voor kinderopvang.

De FNV zal aan de hand van alle meldingen advies uitbrengen aan staatssecretaris Dijkstra.