De Haagse Hogeschool

Ex aequo bij uitreiking de H/DE LAAN PRIJS van De Haagse Hogeschool

Studenten Industrieel Product Ontwerpen Emile Pop en Justin de Boer, en Informatica-student Faisal Mirza hebben de H/DE LAAN PRIJS van 2008 gewonnen. Met hun projecten, respectievelijk een prototype sportauto en het weblog Wijblijvenhier.nl, werden zij door de jury geroemd om hun motivatie, gedrevenheid en originaliteit. De derde prijs ging naar Anny Sheikh voor haar medewerking aan het tijdschrift MSLM en de tentoonstelling El Hema. De H/DE LAAN PRIJS wordt jaarlijks door de Stichting Laan van Meerdervoort uitgeloofd aan studenten van De Haagse Hogeschool die naast hun studie iets bijzonders gepresteerd hebben.

De winnaars zijn trots op hun uitverkiezing en delen de som van de hoofdprijs (3000 Euro) en de tweede prijs (1500 Euro). Het prijzengeld blijkt zeer welkom. Emile en Justin gaan het gebruiken voor de bouw van hun stand op de AutoRai en gaan er naar eigen zeggen âzeker een keer lekker van uit eten.â Faisal wil het besteden aan zijn weblog en denkt daarnaast aan een feest voor al zijn vrienden. âIk kom net terug van een paar maanden in Amerika. Het wordt de hoogste tijd dat ik iedereen weer eens zie!â De derde prijs (750 euro) ging naar Anny Sheikh, studente Sociaal Pedagogische Hulpverlening, voor haar medewerking aan het tijdschrift MSLM en de tentoonstelling El Hema.

Het oordeel van de jury De jury, bestaande uit ir. A.C.W. Sip en mr. J.W. Wijsman, resp. voorzitter en lid van de Stichting Laan van Meerdervoort, Pim Breebaart, voorzitter van het College van Bestuur van De Haagse Hogeschool, en Angeniet Berkers, winnares van de derde prijs in 2007, sprak met lovende woorden over de winnende projecten. âWe hebben lang getwijfeld en hadden het gevoel appels met peren te vergelijken. Bij de uiteindelijke beslissing hebben we ons daarom niet zozeer door het product, maar meer door de achterliggende motivatie, passie en originaliteit laten leiden,â aldus juryvoorzitter Sip.

Over de winnaars Emile Pop en Justin de Boer met de Savage Rivale Roadyacht GTS Emile heeft het initiatief genomen om zijn ultieme jongensdroom waar te maken: het bouwen van een eigen sportauto. Op dit moment werkt hij samen met Justin aan het prototype van hun sportauto voor de AutoRai in april 2009. Hun Savage Rivale Roadyacht GTS werd al veelvuldig besproken in autobladen in binnen- en buitenland.

Faisal Mirza met Wijblijvenhier.nl Faisal stond aan de wieg van Wijblijvenhier.nl, een weblog van meer dan 20 bekende en niet-bekende schrijvers dat in 2007 is verkozen tot âBeste Weblogâ en âBeste Collectieve Weblogâ van Nederland. Het weblog wil jongeren stimuleren om gebruik te maken van de kracht van de pen en is een platform voor talentvolle schrijvers van verschillende etniciteiten.

Over de H/DE LAAN PRIJS De H/DE LAAN PRIJS wordt jaarlijks door de Stichting Laan van Meerdervoort uitgeloofd aan studenten van De Haagse Hogeschool die naast hun studie iets bijzonders gepresteerd hebben. Het gaat om activiteiten met een zekere relevantie voor het onderwijs of voor studenten of met een maatschappelijk, sociaal of cultureel doel.

Over de Stichting Laan van Meerdervoort De Stichting Laan van Meerdervoort (kortweg Stichting Laan) ondersteunt activiteiten voor of door studenten in de Haagse regio en richt zich daarbij vooral op De Haagse Hogeschool en de Mondriaan Onderwijsgroep. Daarnaast reikt Stichting Laan jaarlijks prijzen uit aan studenten van De Haagse Hogeschool voor bijzondere prestaties. Stichting Laan bestuurde oorspronkelijk de Huishoudschool in Den Haag.