Gemeente Medemblik

Medemblik beleeft met MADD een andere dag

Medemblik maakt een verschil. Met die gedachte deden ruim twintig mensen van de gemeente Medemblik, onder wie burgemeester Van Eijk en raadsleden mee aan Make a Difference Day (MADD) op zaterdag 1 november. MADD is een jaarlijks evenement waarbij bedrijven, scholen, politiek en particulieren zich als vrijwilliger nuttig maken bij non-profit organisaties die afhankelijk zijn van subsidies en vrijwilligers.

Leekerweide en Sweelinckhof in Wognum hadden een speciaal programma voor de dag. Bewoners van Leekerweide gingen onder andere naar de kinderboerderij in Tuitjenhorn en naar de binnenstad van Hoorn voor een bakkie koffie. Ook is er gevoetbald op Leekerweide. Verzorgingshuis Sweelinkhof gebruikte de dag voor `de extra aandacht die bewoners verdienen'. Zo fietste Burgemeester Van Eijk met enkele bewoners. De lunch voor bewoners werd klaargemaakt door deelnemers aan MADD.

Ambtenaren, raadsleden en burgemeester deden dit vrijwillig en onbetaald in hun vrije tijd. De deelnemers, die hiermee ook buiten hun werk een maatschappelijke bijdrage hebben willen leveren, waren erg enthousiast over de dag.